Man i 20-årsåldern omkom i bilolycka

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Bilen fick sladd på en grusväg och kraschade. En ung man omkom.
Foto: Räddningstjänsten
Olyckan ägde rum på en grusväg åtta kilometer väster om Fredrika.
Foto: Google maps

Familjen var på väg till en sommarstuga för att fira nationaldagen.

Då fick den 18-åriga föraren sladd på grusvägen, bilen voltade – och hamnade i ett vattenfyllt dike.

Hennes pojkvän i 20-årsåldern fastnade i bilen och omkom.

Kvinnan saknade körkort och är misstänkt för rattfylleri.

De fem i bilen, en 18-årig kvinna som körde bilen, hennes pojkvän, två bröder och mamma, var på väg till en sommarstuga på nationaldagskvällen. Cirka åtta kilometer från Fredrika, på en grusväg, gick någonting fel. Kvinnan fick sladd på bilen som voltade runt och sedan hamnade på taket i ett vattenfyllt dike.

– Det är lösgrus på vägen och möjligtvis kom hon lite långt ut på vägkanten och sladdade till, säger Richard Salmonsson, kårchef vid räddningstjänsten i Fredrika.

"Vi vände bilen"

Kvinnan, hennes mamma och bröder, kunde själva ta sig ut ur bilen. Men kvinnans pojkvän, en man i 20-årsåldern, blev kvar. Han var kvar i bilen när räddningstjänsten larmades till platsen vid 19-tiden på fredagskvällen.

Ett tiotal brandmän skickades till platsen, samt en akutbil och en räddningshelikopter.

– Vi vände bilen från vattnet och fick ut honom, säger Richard Salmonsson.

Sjukvårdspersonalen inledde hjärt- och lungräddning, men mannens liv gick inte att rädda.

Chockade

De övriga passagerarna ska ha klarat sig utan fysiska skador, men är chockade.  De fördes till lasarettet i Lycksele. Den 18-åriga kvinnan ligger kvar för observation på kirurgavdelningen. De övriga fick lämna sjukhuset under gårdagskvällen, uppger lasarettet i Lycksele.

En förundersökning om brott är inledd och bilen är tagen i beslag. Den 18-åriga kvinnliga bilföraren saknade körkort och är misstänkt för olovlig körning och rattfylleri, men fler brottsmisstankar kan tillkomma, uppger Michael Liljenberg, vakthavande polisbefäl i Västerbotten, till TT.

– Det finns vittnen till händelsen, de är hörda och en misstänkt finns och det är den 18-åriga tjejen. Eftersom hon inte är hörd ännu vill jag inte gå ut med vad vi kommer att rubricera det som.  Men naturligtvis kommer det att bli ett antal misstankar utöver de hon redan är misstänkt för, säger Ola Kleinert, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Umeå.

De anhöriga är underättade.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.