Man i 20-årsåldern dog av drogen Dragonfly

Publicerad
Uppdaterad
JÖNKÖPING. En man i 20-årsåldern från Anderstorp har avlidit sedan han använt drogen Dragonfly.
Hans kamrat överlevde tack vare intensivvård på Värnamo sjukhus, skriver Värnamo nyheter
Mannen i 20-årsåldern och hans kamrat hade köpt drogen Dragonfly på internet. När de skulle testa drogen första gången i torsdags slutade det med att de båda fick föras till sjukhus. Det var deras oroliga kamrater som slog larm.
20-åringens liv gick dock inte att rädda utan han avled. Kamraten var illa däran, men kunde efter intensivvård räddas och har fått lämna sjukhuset.

Påminner om LSD

Enligt Värnamo nyheter har tio personer i männens närhet förhörts och i bostaden där männen påträffades har polis beslagtagit en liten mängd som misstänks vara Dragonfly.
Drogen beskrivs som hallucinogen, liknande LSD.
Håkan Boberg, förundersökningsledare vid Värnamopolisen, säger till tidningen att droger inte är någon bristvara i Värnamotrakten.
- Vi varnar ungdomar ständigt. Det djupt tragiska som nu hänt visar dessutom hur direkt livsfarligt det är med utbudet på internet.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag