En övervakningsfilm visar hur en man, till synes oprovocerat, ger sig på offret. De båda startar sedan ett våldsamt slagsmål – där gärningsmannen till slut hugger pilotaspiranten i ryggen och i halsen. Foto: Mirror Exclusivepix Media / SKÄRMDUMPEn övervakningsfilm visar hur en man, till synes oprovocerat, ger sig på offret. De båda startar sedan ett våldsamt slagsmål – där gärningsmannen till slut hugger pilotaspiranten i ryggen och i halsen. Foto: Mirror Exclusivepix Media / SKÄRMDUMP
En övervakningsfilm visar hur en man, till synes oprovocerat, ger sig på offret. De båda startar sedan ett våldsamt slagsmål – där gärningsmannen till slut hugger pilotaspiranten i ryggen och i halsen. Foto: Mirror Exclusivepix Media / SKÄRMDUMP
Gärningsmannen försvann från platsen på motorcykel tillsammans med en medhjälpare. Foto: Mirror Exclusivepix Media / SKÄRMDUMPGärningsmannen försvann från platsen på motorcykel tillsammans med en medhjälpare. Foto: Mirror Exclusivepix Media / SKÄRMDUMP
Gärningsmannen försvann från platsen på motorcykel tillsammans med en medhjälpare. Foto: Mirror Exclusivepix Media / SKÄRMDUMP
I jakten på gärningsmannen släppte polisen den chockerande övervakningsfilmen. Foto: Mirror Exclusivepix Media / SKÄRMDUMPI jakten på gärningsmannen släppte polisen den chockerande övervakningsfilmen. Foto: Mirror Exclusivepix Media / SKÄRMDUMP
I jakten på gärningsmannen släppte polisen den chockerande övervakningsfilmen.  Foto: Mirror Exclusivepix Media / SKÄRMDUMP

Man höggs till döds på öppen gata i Bangkok

Publicerad

Här huggs pilotaspiranten Wasin Leuangjaem, 26, brutalt till döds i Bangkok i Thailand.

En övervakningsfilm visar hur den så kallade "Iphone-mördaren" sätter en kniv i halsen på offret – innan han försvinner på en motorcykel.

När den misstänkte greps skrattade han, skriver The Mirror.

I onsdags kväll gick den 26-årige pilotaspiranten Wasin Leuangjaem ut för att köpa cigaretter.

Han kom aldrig hem igen.

En övervakningsfilm från ett brutalt mord på öppen gata i Bangkok har nu satt hela Thailand i chock, rapporterar flera medier.

Våldsamt bråk slutade med mord

Filmen visar hur en man, till synes oprovocerat, ger sig på Leuangjaem. De båda startar sedan ett våldsamt slagsmål – där gärningsmannen till slut hugger pilotaspiranten i ryggen och i halsen.

Den unge mannen dog direkt.

Gärningsmannen försvann från platsen på motorcykel tillsammans med en medhjälpare. Polisen hittade senare Leuangjaem i en pöl med blod.

I samband med händelsen försvann också pilotaspirantens mobil. Gärningsmannen har därför kallats för "Iphonemördaren".

I jakten på gärningsmannen släppte polisen den chockerande övervakningsfilmen. Och på lördagen kunder en misstänkt person gripas, skriver bland annat Daily Mail.

"Skulle inte ha dött om han inte gjort motstånd"

Enligt The Mirror skrattade och log den misstänkte gärningsmannen när han togs fast – fortfarande med blod från mordet kvar på skorna.

Den misstänkte pekas ut som Kittikorn Wigaha, 26. Enligt polisen har han suttit i fängelse totalt åtta gånger sedan han var 13 år, för en rad mindre brott.

Tidigare under kvällen ska Wigaha ha försökt stjäla en kvinnas väska, och senare ska han ha rånat ytterligare två personer på pengar och en Iphone.

– Han skulle inte ha dött om han inte hade gjort motstånd, säger den misstänkte om mördade pilotaspiranten Wasin Leuangjaem enligt The Mirror.

Polisen kallar händelsen för "ett mycket otäckt mord".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag