Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man höggs ner mitt i centrala Stockholm

Strax före klockan 02 larmades polisen om en knivhuggen man vid Skanstull i Stockholm. Foto: Google maps

En man i 40-årsåldern har knivhuggits till döds på Södermalm i centrala Stockholm under natten mot lördagen.

Ett vittne larmade polis – och en man kunde gripas på brottsplatsen.

– Nu ska vi hålla förhör med vittnen och den misstänkte, säger Albin Näverberg, informatör vid polisen i Stockholm.

Senare anhölls den misstänkte.

Vid 01.55 natten till lördag larmade ett vittne polisen – och sade att det fanns en knivhuggen man på en adress i närheten av Skanstull på Södermalm, Stockholm.

Det är oklart vad som har hänt på platsen men enligt polisen ska det vara en dispyt mellan två personer som har urartat.

– Vi mötte upp anmälaren utanför lägenheten så vi kom in. Där anträffades en person med en förmodad knivskada i bålen. Han fördes snabbt med ambulans till sjukhus, säger Albin Näverberg.

Dödförklarad på sjukhus

Den skadade mannen, som uppges vara i 40-årsåldern, fördes till Södersjukhuset – där han avled.

– I lägenheten fanns också en person som är misstänkt för brottet. Han var inledningsvis misstänkt för försök till mord, säger Albin Näverberg.

Mannen greps direkt misstänkt för mord, och efter ett första förhör har han anhållits. Han är i 35-40-årsåldern, ungefär sammas ålder som offret.

– Jag vet inte vad förhöret gav men i det här läget ser jag det som osannolikt med annat än ett anhållande, säger Näverberg.

– Nu är vi inne i utredningsdelen, personen är anhållen. Den gripnes advokat ska få sätta sig in i ärendet.

Vittnen ska höras

Även vittnen ska höras, enligt Näverberg.

– Angående personen som larmade så är det svårt att vara vittne om man inte finns i omedelbar anslutning till brottet så jag förutsätter att det i alla fall en till person i lägenheten. Men om det var fler än de tre vet jag inte.

Polisen vill inte gå in på vilken relation offret och den misstänkte hade, eller på vem som bodde i lägenheten. Man vill inte heller säga något om ett vapen har anträffats eller inte.

– Jag skulle kunna säga om de kände varandra eller inte, men jag går inte ut med det, säger Albin Näverberg om offret och den misstänkte gärningsmannen.

Teknisk undersökning på plats

Under lördagsmorgonen genomför polisen en teknisk undersökning på brottsplatsen.

– Lägenheten har spärrats av. Vi knackar också på hos andra boende för att se om de har fler uppgifter, men mycket kommer att koncentreras kring förhör med vittnen och misstänkt, säger Albin Näverberg.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!