Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man hittades död i industrilokal – en av de anhållna har släppts

Brottsstatistik 2021 från Brottsförebyggande rådet (Brå).
Den mördade 36-åringen uteslöts ur Hells Angels i januari i år.
Foto: Privat
Mordet på en tidigare Hells Angels-medlem skedde i en mc-lokal i Lidköping under söndagskvällen.

En av de två män som anhölls misstänkt för inblandningen i mordet av den 36-årige mannen som hittades i en industrilokal i Lidköping, har släppts.

Mannen, som anhölls under torsdagen förhördes av polisen två gånger innan han släpptes på fredagen, skriver Nya Lidköpings-tidningen.

Det var i söndags som en man i 36-årsåldern sköts till döds i en industrilokal utanför Lidköping. Den mördade mannen har flera kopplingar till mc-gäng och ska tidigare under året uteslutits från Hells angels och under de senaste veckorna sökt sig till Hells Angels ärkefiende Satudarah MC.

Enligt uppgift till Expressen ska den mördade 36-åringen ha kallats till ett möte i industrilokalen för att diskutera situationen med medlemmar i Cults MC, ett närstående gäng till Hells angels. I stället mötte han på plats de maskerade mördarna. Den man som pekas ut för att ha arrangerat, vad som beskrivs som en fälla, anhölls under torsdagen misstänkt för medhjälp till mord.

Senare under torsdagen meddelade åklagarmyndigheten att ytterligare en man anhållits misstänkt för medhjälp till mord. Det är en man som även han har kopplingar till samma mc-klubb.

Förhördes två gånger – släpptes i går

I en intervju med Nya Lidköpings-tidningen tillbakavisar mannens advokat Tore Brandtler uppgifterna att hans klient ska ha något samröre med Hells angels. Han säger också att mannen är ”bestört” över brottsmisstankarna och att han förnekar brott.

– Jag har frågat på vilket sätt han skulle ha varit delaktig i brottet, men inte fått något besked. Det enda jag fått veta är att han skulle vara fortsatt anhållen.

Men enligt NLT, som varit i kontakt med stationsbefälet på Lidköpingspolisen, släpptes mannen på fredagen. Han ska då ha förhörts av polis vid två tillfällen under torsdagen och fredagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.