Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Flera olyckor på valborgsmässoafton

Polis, räddningstjänst och ambulans kallades till platsen. Fastklämd i bilen satt en man i 55-årsåldern vars liv inte gick att rädda. Foto: Kristoffer Håkansson / NYHETSWEBBEN.SE
Under valborgsmässoeftermiddagen pågick även en räddningsinsats i Sörmland efter att en tom båt hittats i vattnet utanför Trosa vid 16-tiden. Polisen söker med helikopter och spanar med båt, men hittills har ingen person anträffats. Foto: Läsarbild
Även på Riksväg 70 var olyckan framme under kvällen där en lastbil med släp hamnade i diket mellan Avesta och Hedemora. Ingen person kom till skada i samband med olyckan, rapporterar Dalarnas Tidningar. Foto: Niklas Hagman / NIKLAS HAGMAN

Här försöker mannen tända majbrasan med hjälp av en dunk bensin - men i stället exploderar elden rakt mot honom.

Det dramatiska förloppet hade kunnat sluta illa, men tack och lov kom ingen till skada.

– Det gick lugnt till, branden kunde släckas, säger ett vittne till händelsen.

FAKTA

22.18 Skadegörelse, Vallentuna. Ungdomar lade ut sten på spåret till Roslagsbanan.

22.05 Bråk, Stockholm. Ett tiotal personer kastade sten mot Axelsbergs tunnelbana. Ingen person skadades men stämningen upplevs som hotfull.

21.40 Inbrott, Timrå. Tjuvar tog sig i NHK-arena och stjäl en laptop och kontanter. Polisen har säkrat spår på brottsplatsen.

21.30 Bråk, Sollentuna. Ungdomar kastade smällare bland människor som besöker en majbrasa.

21.16 Olycksfall, Bandhagen. En person brännskadades och fördes till sjukhus efter en olycka vid en majbrasa.

20.57 Rån, Kalmar. En kiosk rånades och en kvinna blir slagen i ansiktet med en batong. Två personer som är 170-180 centimeter långa och med smal kroppsbyggnad försvann från platsen i en mindre bil.

20.33 Brand, Stockholm. Moped brann i en gångtunnel under Örbyleden.

20.19 Trafikolycka, Upplands Väsby. Två bilar kolliderade i en rondell. En person är förd till sjukhus med nacksmärtor.

20.07 Skadegörelse, Huddinge. Ett gäng ungdomar förstörde ett "mini-tivoli" vid Vårby Strandbad. Polis tillkallades med flera patruller.

18.54 Alkohollagen, Nykvarn. Ett tiotal unga personer drack alkohol på en skolgård.

16.51, Grov misshandel, Boden. En man i 50-årsåldern fördes till sjukhus efter att ha blivit knivskuren i axeln.

16.30 Rattfylleri, Lund. en bil körde in i fronten på en annan bil. Bilföraren i den påkörande bilen är märkbart berusad och medtas av polis för provtagning.

19.00 Trafikolycka, Grådö. En lastbil med ett släp hamnade i diket på riksväg 70 mellan Avesta och Hedemora. Ingen person skadas.

19.00 Trafikolycka, Gävle. En bil voltar men när polis och räddningstjänst kommer till platsen är föraren försvunnen.

18.00 Markbrand, Strömsäng. En brand i en hög med bräder sprider sig till ett större område och räddningstjänst tillkallas.

16.00 Försvunnen person, Trosa. En stor räddningsinsats drogs i gång efter att en tom båt med motorn i gång hittades på en ö utanför trosa.

14.42 Trafikolycka, Valdemarsvik. En man dör och en annan skadas svårt när en bil fattar eld i samband med en olycka på länsväg 739 i Östergötland.

Valborgsfirandet utanför Skellefteå hade kunnat sluta riktigt illa.

En person försökte tända majbrasan med hjälp av en dunk bensin men i stället flammade lågorna upp mot personen och det blev en explosion.

– Det var en man han gick med en bensindunk och försökte få fart på elden, säger ett vittne till olyckan.

Han såg vad som hände, men säger att ingen person skadades och att de på platsen själva kunde släcka elden.

– Det var ingen som skadades, det var barn där också, men ingen skrek, det gick lugnt till, säger vittnet.

Vid polisen i Västerbotten har man inga uppgifter om att någon ska ha skadats i samband med valborgsfirandet i Ersmark.

Skadad i Bandhagen

I samband med att en majbrasa skulle tändas i Bandhagen söder om Stockholm skadades en person. Ambulans och polis tillkallades till platsen vid klockan 21 på lördagskvällen. Flera andra personer ska ha chockats av händelsen.

– Enligt SOS ska olyckan ha skett i samband med att man skulle tända elden. Personen fick skador på händerna och i ansiktet och har förts till sjukhus i ambulans, säger Eva Nilsson på Stockholmspolisen.

Under kvällen blev det även stökigt vid en festplats vid Vårby Strandbad där en grupp med ungdomar förstörde en karusell. Flera vuxna fanns på plats men kunde inte hantera situationen och polis tillkallades.

– Vi hade flera patruller där, men när vi kom till platsen hade det lugnat sig. De ska hålla koll på det under kvällen, säger Eva Nilsson.

Man knivhuggen i Boden

Under eftermiddagen knivhöggs även en man i 50-årsåldern i Boden. Mannen ska ha suttit i en bil då han blev stucken med kniv i området kring axeln. Han fördes med ambulans till Sunderby sjukhus.

– Det är inte livshotande skador, vi har kunnat hålla förhör med honom, säger Mikael Norén, vakthavande befäl vid polisen i Norrbotten.

Ingen person är gripen misstänkt för knivskärningen. Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel.

– Vi har ingen gripen, vi håller på och utreder, säger Mikael Norén.

Man död i bilbrand

Flera trafikolyckor inträffade även under valborgsmässoaftonen. Vid klockan 14.42 fick polisne in larmet om en bilolycka på länsväg 739 utanför Valdemarsvik i Östergötland.

– Det rör sig on en singelolycka förbipasserade har åkt förbi och sett att en bil låg i vägrenen och brann, säger Ronnie Dahlqvist, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Polis, räddningstjänst och ambulans kallades till platsen. Fastklämd i bilen satt en man i 55-årsåldern vars liv inte gick att rädda.

Ytterligare en man, i 20-årsåldern, skadades allvarligt i olyckan.

– Han är allvarligt skadad och förd till sjukhus, han har fått brännskador och skallskador, säger Ronnie Dahlqvist

Vad som orsakat den allvarliga olyckan är ännu inte känt, men bilen ska enligt polisen inte ha kolliderat med något.

– Vi har sett en del bromsspår på platsen så det kan ha berott på hastigheten. Det kan också vara så att de har väjt för något, säger Ronnie Dahlqvist.

Anhöriga till männen är underrättade och räddningstjänsten har nu bärgat bilen från platsen.

Sökinsats in Trosa

Under valborgsmässoeftermiddagen pågick även en räddningsinsats i Sörmland efter att en tom båt hittats i vattnet utanför Trosa vid 16-tiden.

– Man har anträffat en båt som är tom och det pågår en räddningsinsats, säger Annica Redlund, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland.

En stor räddningsinsats drogs i gång där bland annat ett flygplan från kustbevakningen och Sjöfartsverkets räddningshelikopter deltog.

Insatsen ska ha startat efter att båten hittats på en ö.

– Det var en privatperson som var ute och fiskade som upptäckte en liten motorbot uppkörd på stranden med motorn i gång och växeln i. Det fanns även tillhörigheter till en person som låg i båten, säger Björn Wrandel, räddningsledare sjöräddningscentral.

Trots den stora sökinsatsen har ingen person påträffats och enligt Björn Wrandel har större delen av sökpådraget brutit för natten.

Voltad bil i Gävle

Polisen larmades vid 19-tiden till en bilolycka i Gävle kommun. På platsen upptäcktes en bil som voltat – men ingen förare eller passagerare.

– Det var lugnt på plats. Bilen ligger i terrängen. Vi är intresserade av att komma i kontakt med föraren, säger Johan Fredriksson, vakthavande befäl vid Gävleborgspolisen.

Även på Riksväg 70 var olyckan framme under kvällen där en lastbil med släp hamnade i diket mellan Avesta och Hedemora. Ingen person kom till skada i samband med olyckan, rapporterar Dalarnas Tidningar.

Under kvällen kom även larmet om en brand i Strömsäng i Enköpings kommun. Branden startade i en brädhög men spred sig till ett stort område som mätte 300 gånger 400 meter enligt räddningstjänsten.

– Det är en markbrand som vi har kontroll över nu, tre enheter är där och släcker, säger Emil Skoglund vid Storstockholms räddningscentral.

Ingen person har kommit till skada och det är oklart vad som har orsakat branden, men det ska enligt Emil Skoglund inte röra sig om en majbrasa som spridit sig.

– Vi får in väldigt mycket markbränder nu. Folk eldar och det är majbrasor, säger Emil Skoglund.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!