Man hittad skottskadad i Sandviken

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
En stor polisinsats pågår i Sandviken under juldagskvällen.
Foto: ROGER NILSSON

Under juldagskvällen pågick en stor polisinsats i Gästrikland.

En man hittades med livshotande skador i Sandviken.

Ännu är ingen gripen misstänkt för brottet.

– Vi inte har någon frihetsberövad i ärendet, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson för polisregion Mitt på annandagen. 

Polisen fick in larmet klockan 18.40 på juldagen. 

– Vi får massor av samtal om misstänkt skottlossning i Forsbacka. Sedan hittar vi en skottskadad man på en adress i Sandviken. Mannen avförs med ambulans till sjukhus med livshotande skador, sa Magnus Jansson Klarin på juldagskvällen. 

Vädjar om hjälp

Polisen misstänker att skottlossningen i Forsbacka hänger ihop med den skottskadade mannen i Sandviken, en knapp mil därifrån.

Händelsen utreds nu som mordförsök.

En person som bor intill platsen där polisen arbetar säger att polisen genomfört dörrknackning. Han säger att hans sambo hörde en smäll vid 19-tiden.

– Det var flera här som hörde smällar.

Stora polisinsats i Gästrikland

Polisen hade under juldagskvällen insatser i både Gävle Sandviken.

– Vi har ganska många patruller som jobbar med ett större ärende, sa Per Bjurström, RLC-befäl för polisregion Mitt, tidigare under kvällen. 

På annandagen hade polisen ännu ingen gripen i ärendet. Under dagen kommer de att fortsätta förhöra vittnen till händelsen.

– Vi har en idé om hur det kan gått till, men vi kan inte gå ut med så mycket detaljer eftersom vi har personer som vi behöver höra, säger Magnus Jansson Klarin.

Vid 14.30 på annandagen meddelade polisen att mannens skador fortfarande var livshotande. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.