Man hittad död på sitt jobb – satt fastklämd

Publicerad

En man har dött efter en arbetsplatsolycka.

Mannen hittades av sina kolleger – livlös och fastklämd, uppger polisen.

Det är oklart hur dödsolyckan gick till.

Larmet om händelsen i Finspång, Östergötland, kom in till SOS vid 17.53 på tisdagen. Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till en verkstadsindustri där en man i 55-årsåldern hittats fastklämd.

”En man i 55-årsåldern hittades i en lokal av kolleger som då larmade SOS. Mannen anträffades livlös och fastklämd”, skriver polisen via sin hemsida.

Läkare på plats kunde konstatera att mannen dött av sina skador. Hans anhöriga är underrättade.

Oklart hur olyckan gick till

”Exakt hur olyckan har gått till är inte känt. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning och flera utredningsåtgärder kommer genomföras”, skriver polisen vidare.

Nu ska händelsen utredas.

”En utredning gällande arbetsplatsolycka har inletts och leds av en särskild åklagare. Brottsrubriceringen vid den här typen av allvarliga olyckor på arbetsplatser rubriceras som vållande till annans död och det kommer utredas om brott har begåtts i samband med olyckan.”

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag