Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man hittad död i trappuppgång

En person har anhållits, misstänkt för mordet.
Foto: Elias Giertz
En man i 40-årsåldern har hittats död i en trappuppgång på Södermalm i Stockholm under natten efter att privatpersoner ringde och larmade.
Foto: Mimmi Nilsson
Polisen misstänker mord och har befunnit sig på platsen hela natten.
Foto: Mimmi Nilsson
– Det är skitobehagligt, det känns inte jättetryggt, säger Paulina Danielsson som bor i samma hus.
Foto: Ylwa Yngvesson

En man i 40-årsåldern har hittats död i en trappuppgång på Södermalm i Stockholm under natten efter att privatpersoner ringde och larmade.

Polisen misstänker mord och har befunnit sig på platsen hela natten.

– Jouråklagaren kan bekräfta att en person har omkommit och att det sitter en person anhållen, säger Karin Rosander på åklagarmyndigheten.

Under natten har även en kvinna hittats död i en lägenhet i östgötska Finspång.

Vid klockan ett i natt larmades polisen till en bostad på centrala Södermalm.

– Nu handlar det om att hitta vittnen. Och teknisk undersökning på platsen håller vi på med, så får vi nysta vidare i vad som har hänt, säger Jens Mårtensson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral, till TT.

Polisen hoppas att den tekniska undersökningen ska visa om mannen dödades på platsen eller någon annanstans.

En person anhållen

På morgonen anhölls en person misstänkt för mord.

– I utredningen har en person under natten hämtats till förhör. Den personen anhölls av jouråklagare klockan 09.10 misstänkt för mord, säger Eva Nilsson, presstalesman vid polisen i Stockholm.

Polisen vill inte uppge om den misstänkte är en man eller kvinna. Brottsplatsen är fortsatt avspärrad och polisens tekniker kommer att fortsätta att arbeta där under dagen, skriver TT.

En jouråklagare är inkopplad i fallet. Jouråklagaren har hand om ärendet fram till måndag morgon då en ordinarie åklagare tar vid. Denne kommer att ha kontakt med polisen via telefon under söndagen, men kommer inte att sitta med under förhören.

– Jouråklagaren kan bekräfta att en person har omkommit och att det sitter en person anhållen, men hon vill inte säga något om ålder kön eller inställning till brottet, säger Karin Rosander vid åklagarmyndighetens presstjänst.

Nu genomför polisen utredningsåtgärder som dörrknackning.

– Det har skett en teknisk under sökning och vi kommer att arbeta med att sammanställa vittnesförhör. Det kommer även att hållas fler vittnesförhör under dagen. Därefter kommer man att fatta beslut om mannen ska hältas, säger Eva Nilsson.

I den aktuella trappuppgången är två av dörrarna avspärrade.

"Såg hela utryckningen"

Ett vittne som arbetar i en kiosk i närheten såg när polisen kom till platsen.

– Vi såg hela utryckningen. Det kom fyra–fem polisbilar vid klockan ett. Sedan vid två–tre kom polisen och frågade om vi sett nått.

– Vi visste inte att det var ett mord. Det var lugnt i natt fram till ett ungefär då krogarna stängde.

Bloggar och Paradise Hotel-deltagaren Paulina "Paow" Danielsson möttes av poliser när hon kom hem till sin bostad under natten och hade av vänner fått veta att det var något som hänt i hennes trappuppgång.

– Det känns helt sjukt att någon som man kan ha träffat i mitt hus har blivit mördad, säger Paulina Danielsson.

Kvinna hittad död i Finspång

Under natten har även en kvinna hittats död i en lägenhet i östgötska Finspång. Två män har gripits misstänkta för mord. Den avlidna kvinnan är i 30-årsåldern och hittades livlös i en lägenhet av polisen. Männen greps på platsen.

VET DU MER? TIPSA EXPRESSEN!

Vet du mer om händelsen? Hör av dig till Expressen direkt!

Kontakta redaktionen på

71717@expressen.se eller skicka e-post, sms eller mms till 71717.

Mer detaljerad information om hur du kommer i kontakt med redaktionen

hittar du här!

Har du nyhetstips kan du naturligtvis även ringa tipsnumret 020-22 22 20.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.