Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två döda i olycka – båt kapsejsade

Den man som varit försvunnen efter kapsejsningen i sjön Fegen har hittats död.
Olyckan skedde i söndags i samband med Stormen Ciara.

En båt kapsejsade i en sjö i Svenljunga kommun i söndags kväll.

En av de två männen på båten hittades vid liv, men avled senare på sjukhus.

Nu har också den andre mannen hittats död. Anhöriga har underrättats.

Larmet om en kapsejsad båt nådde SOS vid 19.30-tiden på söndagskvällen i samband med stormen Ciaras framfart i Västsverige.

Räddningstjänsten jobbade under väldigt svåra förhållanden. De kämpade både mot blåsten och mörkret.

– Vi är på plats och söker. Polisens helikopter fick vända på grund av blåsten och vi får inte upp vår drönare med värmekamera på grund av blåsten, berättade Fredrik Lovén vid räddningstjänsten Södra Älvsborg.

Senare under natten hittades en man i 30-årsåldern vid strandkanten av polisen. Han fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Två döda efter olyckan

Nu står det klart att också den andre personen, en man i 25-årsåldern, hittats död efter tre dagars sökande, vilket Borås Tidning var först med att rapportera om. 

Anhöriga har underrättats.

– Jag kan bekräfta att mannen som varit försvunnen i sjön Fegen hittats och att anhöriga är underrättade, säger Magnus Söderqvist, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Borås.

Sjöpolisen hittade kroppen

Söderqvist uppger vidare att det var sjöpolisen som anträffade och bärgade kroppen, möjligen i samarbete med den lokala räddningstjänsten.

Polisen har tidigare uppgett att man inledde en förundersökning gällande grov vårdslöshet i sjötrafik till följd av olyckan. Båten har tagits i beslag för en teknisk undersökning.

Enligt polisen ska de två männen ha gett sig ut på sjön för att fiska när olyckan inträffade.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.