Polisen misstänker mord efter att en man har hittats död i centrala Filipstad. Foto: Christoffer TuulikPolisen misstänker mord efter att en man har hittats död i centrala Filipstad. Foto: Christoffer Tuulik
Polisen misstänker mord efter att en man har hittats död i centrala Filipstad. Foto: Christoffer Tuulik
Enligt uppgifter till Expressen ska mannen ha gått med en rullator. Foto: Dennis KarlssonEnligt uppgifter till Expressen ska mannen ha gått med en rullator. Foto: Dennis Karlsson
Enligt uppgifter till Expressen ska mannen ha gått med en rullator. Foto: Dennis Karlsson

Man hittad död – misstänkt mord

Publicerad

Polisen i Värmland har startat en mordutredning efter att en man dödats på öppen gata i Filipstad.

– Mannen anträffas med skador. Han avlider på platsen, efter att räddningstjänst och ambulans försökt rädda hans liv, men inte lyckats, säger Ronny Brattström, länsvakthavande vid Värmlandspolisen.

Anders Forsman kommer under fredagsmorgonen att ta över som förundersökningsledare i utredningen.

Han bekräftar att det är "en vuxen man" som avlidit och att en mordutredning pågår. Enligt uppgifter till Expressen handlar det om en äldre man som gick med rullator, men detta är inte bekräftat av polisen.

"Något vasst"

Forsman säger att inget skjutvapen använts.

– En kniv eller något eggvasst, något i den stilen, säger Anders Forsman.

Polisen fick in larmet vid 21.30-tiden på torsdagen. Ingen har på fredagsmorgonen gripits för dådet.

– Jag har inga närmare omständigheter nu, jag tar över fallet i morgon bitti. Men jag kan bekräfta att vi har ett misstänkt mord i Filipstad. Det rör sig om en man och på öppen gata.

Ronny Brattström, länsvakthavande befäl, säger att man under torsdagskvällen jobbar intensivt med fallet.

– Platsen är avspärrad. Tekniker är på väg. Vi har i det här läget ingen gripen, säger han.

"Vi hör vittnen"

Vem som hittade den skadade mannen vill han inte gå in på, inte heller någon ålder på den mördade mannen.

– Just nu hör vi vittnen, så får vi se vad det kan ge, säger han.

Dennis Jansson hamnade mitt i polisinsatsen och vittnar om att polisen satt in upp till sju patruller och även helikopter. Hundpatruller söker av ett stort område i centrala Filipstad.

– De spärrade av området och sa åt oss att backa undan, säger han.

"Otäckt för småstaden"

Ett annat vittne menar att händelsen drabbar Filipstad hårt.

– Det är otäckt när något sådant händer, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag