Polis i Bromma. Foto: / ALEX LJUNGDAHLPolis i Bromma. Foto: / ALEX LJUNGDAHL
Polis i Bromma.  Foto: / ALEX LJUNGDAHL
Foto: / ALEX LJUNGDAHLFoto: / ALEX LJUNGDAHL
 Foto: / ALEX LJUNGDAHL

Man häktad misstänkt för mordet i Bromma

Publicerad

Kvinnan hittades död på ett hotell för långtidsboende i onsdags.

Nu har en 36-årig man häktats, på sannolika skäl misstänkt för mord.

Han har tidigare haft kontaktförbud mot kvinnan – och är dömd för flera olika brott.

Klockan 22.15 i onsdags kväll kom polisens besked:

Den person som tidigare under dagen hade hittats död på ett hotell vid Brommaplan var identifierad som en kvinna i 50-årsåldern. Polisen kunde inte utesluta brott – och inledde en förundersökning om mord alternativt dråp.

Nästa dag, klockan 10.10 i torsdags förmiddag, anhölls en man i sin frånvaro. Senare samma dag, klockan 18.40, verkställdes anhållan.

Foto: / ALEX LJUNGDAHL

Häktad för mord vid Brommaplan

Vid polisens ledningscentral ville man dock inte kommentera utredningen – utan sa att det primära då var att ta reda på om det verkligen rörde sig om ett mord eller inte.

Nu har mannen häktats vid Solna tingsrätt – på sannolika skäl misstänkt för mord.

Han har tidigare haft kontaktförbud mot den nu döda kvinnan. Och i beslutet från juli i fjol står det att han även tidigare har lagförts för brott mot närstående/våldsbrott/brott mot frihet eller frid.

Kontaktförbudet hävdes dock i augusti – på kvinnans begäran.

Dömd flera gånger tidigare

Mannen har också åtalats för att ha slagit sönder saker i kvinnans lägenhet till ett värde av tiotusentals kronor, och för övergrepp i rättssak mot kvinnan. Men han frikändes i brist på bevis.

36-åringen har de senaste åren dömts för flera olika brott. Bland annat narkotikabrott, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd och misshandel. Så sent som tidigare i år dömdes han till dagsböter för ringa narkotikabrott.

Det är oklart hur den häktade mannen ställer sig till mordmisstankarna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


centerpartiet

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag