Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man häktad för mord på Leif dömd tidigare

Mannen som misstänks för mordet på kändisjuveleraren Leif Klatzkow, 73, har ett gediget brottsregister.

Sedan unga år har han brottats med ett narkotikamissbruk och han har bland annat dömts för olaga hot, hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Mannen, som är i 25-årsåldern anmälde sig själv till polisen. Han har erkänt att han låg bakom Leif Klatzkows död och häktades på torsdagen.

Mannen är skriven i Västerås men är uppvuxen i Borlänge och har tidigare bott i Uppsala.

Han har varit misstänkt för flera fall av narkotikabrott och enligt ett åtal ska han i mars 2009 ha gripits i centrala Uppsala med ett skarpladdat vapen. Han är dessutom åtalad för misshandel av en man i Uppsala i april 2012.

Fått besöksförbud

Han har tidigare varit dömd till skyddstillsyn.

I dokument från kriminalvården framgår det att mannen länge har brottats med ett narkotikamissbruk. Han har sagt att han testat flera olika droger men att han främst använt cannabis som ett sätt att hjälpa honom att sova.

Han har flera domar bakom sig och redan i tonåren fick han ett besökförbud mot en kvinna.

På onsdagskvällen gick mannen själv till polisen. Han har erkänt rån och vållande till annans död i samband med Leif Klatzkows död och häktades på torsdagen misstänkt för mord och männsikorov.

Polisen jagar fortfarande flera misstänka.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.