Man gripen misstänkt för mordförsök

Publicerad

En man i 20-årsåldern har gripits för skjutningen på pizzerian i Uppsala. 

Under lördagen kom mannen själv in till polishuset, skriver Upsala Nya Tidning

Polisen larmades klockan 20.47 på fredagskvällen om att det var skottlossning på en pizzeria i stadsdelen Flogsta i Uppsala.

Två personer skadades. 

På lördagen kom en man i 20-årsåldern in till polishuset i Uppsala. Han nu är nu skäligen misstänkt för försök till mord, skriver polisen på sin hemsida. 

Under fredagen misstänkte polisen att skytten varit på plats och rekat lokalen innan dådet. Tio minuter senare kom gärningsmannen tillbaka och avlossade flera skott, enligt uppgifter till Aftonbladet.  Marcus Svensson på Uppsalapolisen har varken bekräftat eller dementerat den uppgiften.

– Det är en gärningsman som avlossat flera skott, men hur många kan jag inte säga. Vi har många olika vittnesuppgifter men hur många skott det handlar om kommer den tekniska undersökningen visa, säger Marcus Svensson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag