Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man gripen misstänkt för brutala t-banerån

Här grips den misstänkte tunnelbanemannen i en lägenhet utanför Stockholm. Inne i lägenheten hittade polisen ett antal föremål som tros vara stöldgods.

– Vi är helt säkra på att det är han, säger Dan Östman, utredare hos polisen i Söderort, till TT.

I samband med gripandet anhölls ytterligare två män. De är inte längre misstänkta för något brott.

Under de senaste dagarna har polisen fått in en rad tips efter den hänsynslösa stölden mot Johnny, 38, på Sandsborgs tunnelbaneperrong i Stockholm.

Flera av dem pekade mot en lägenhet i norra Stockholm.

Under eftermiddagen i går spanade polisen på adressen i flera timmar och planen var från början att slå till någon gång under helgen.

Greps av beväpnad polis

Men polisen ändrade strategi och beväpnad polis gick in i lägenheten omkring klockan 20 på fredagskvällen.

Mannen greps och fördes till polishuset i Västberga.

Han var inledningsvis skäligen misstänkt, men under natten anhölls han på den högre misstankegraden – sannolika skäl – misstänkt för grov stöld.

– Han anhölls i natt på sannolika skäl misstänkt för grov stöld, säger Ove Svantesson, stationsbefäl vid polisen i Söderort, till Expressen.se.

Mannen – som också misstänks för häleri – har delgivits misstanke och ytterligare förhör hölls under lördagseftermiddagen då han fått en advokat.

Mannens utseende gör polisen säker på att de gripit rätt person.

– Han är väldigt porträttlik, säger Dan Östman, utredare vid polisen i Söderort, till Expressen.se.

"Vi har hittat gods"

Kort efteråt greps även två andra män, även de i 30-årsåldern, som befunnit sig i lägenheten. De släpptes vid 16-tiden på lördagseftermiddagen.

– De två är helt avförda. Det finns inga misstankar mot dem längre, säger utredaren Dan Östman.

När polisen genomsökte lägenheten hittades misstänkt stöldgods.

- Vi har hittat gods i lägenheten. Men vi har inte hunnit gå igenom det än. Vi misstänker att det är stöldgods. Det stärker våra misstankar lite grann, säger Klas Jensgård, stationsbefäl vid Söderortspolisen.

"Han hade handfängsel"

Ett vittne som såg gripandet av den misstänkte tunnelbanemannen berättar för Expressen:

– De ledde ut honom till en skåpbil. Han hade handfängsel, men såg lugn ut. Han hade på sig gråa jeans och vit t-shirt.

Riskerar sex års fängelse

Som uppmärksammats tidigare lämnades Johnny, 38, kvar på spåret att bli överkörd av tåget, vilket framgår av övervakningsfilmen vid tunnelbanestationen i Sandsborg.

Filmen visar hur gärningsmannen efter att Johnny fallit ner på spåret tömmer hans fickor på mobiltelefon och plånbok, samt stjäl en halskedja.

Mannen som är kvar i polisarresten är 28 år och misstänkt för grov stöld. Hittills har polisen bara hållit ett kortare förhör med honom. Senast på tisdag måste åklagaren begära honom häktad för att han ska kunna vara fortsatt frihetsberövad. .

Om utredningen leder vidare till en rättegång riskerar mannen att dömas till fängelse för grov stöld. Maxstraffet är sex år bakom galler.