Man gripen för överfallet på Zara Aleena, 35, i London

Följ senaste nytt i Expressen TV.
Zara Aleena blev överfallen och misshandlad till döds.
Foto: Met Police

Zara Aleena hittades svårt skadad på en gata i östra London under natten mot söndagen.

Hon avled senare på sjukhus.

Nu har en man gripits misstänkt för mord.

Klockan var kvart i tre, natten mot söndag, när Zara Aleenas livlösa kropp hittades på Cranbrook Road i Ilford, östra London. 35-åringen hade fallit offer för vad polisen kallar för ett slumpmässigt överfall.

– Kvinnan, som vi tror är Zara, hade svåra skador i huvudet. Trots akutsjukvården och läkarnas försök gick det inte att rädda hennes liv. Hon avled på sjukhus under söndagsmorgonen, säger poliskommissarie Stuart Bell.

– En obduktion har genomförts. Zara hade flera allvarliga skador som bidrog till hennes död. Det finns inga bevis på att något vapen använts vid attacken.

Kort senare greps en 29-årig man för överfallet, på en adress i samma område.

Kvinnor i London rädda efter mordet

Zara Aleena ville bli advokat och hade en juridikexamen från University of Westminster. För bara några veckor sedan började hon arbeta vid Royal Courts of Justice i London, berättar vänner för BBC. 

– Hon var så mjuk och så snäll. Hon hade aldrig ett ont ord att säga om någon, säger vännerna Karina och Sherit Nair. 

Sam Tarry, parlamentsledamot för södra Ilford, säger att människor i området känner sig oroliga efter den till synes slumpmässiga attacken på en ung kvinna. 

– Det är oerhört chockerande. Människor kommer att vara väldigt rädda. Ilford är inte en plats där människor i allmänhet brukar känna sig rädda... men det här är något utöver det vanliga, säger han enligt The Guardian

Rafia Ahmed bor i närheten. Hon berättar för BBC att hon och hennes vänner nu funderar på om de vågar gå ut på stan ensamma.

– Eftersom det bokstavligen är på vår tröskel är det läskigt. Som kvinna tänker du efter flera gånger innan du går ut ensam, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.