Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man gripen för mord på taxichaufför

Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

En man har gripits utomlands misstänkt för mordet på en taxichaufför i Bergsjön i Göteborg tidigare i höstas, rapporterar GP.

Offret hittades död utanför sin taxibil den 16 oktober. Han hade precis parkerat efter avslutat arbetspass då han blev skjuten. Han var inte känd av polisen sedan tidigare och det har därför varit mycket oklart varför just han dödades.

För några veckor sedan skedde dock ett genombrott i utredningen, skriver tidningen. I början av november anhölls en man i 35-årsåldern i sin frånvaro, misstänkt för mordet.

Under fredagen beslutade Göteborgs tingsrätt att mannen skulle häktas i sin utevaro och han blev därmed internationellt efterlyst. Några timmar senare kunde han gripas i ett utomnordiskt land, uppger polis för GP.

Motivet till skjutningen är fortfarande oklart. Mannen har ännu inte kunnat höras av svensk polis.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.