Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Två personer knivskurna på rättspsyk i Sundsvall

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
En 55-årig man har gripits misstänkt för grov misshandel i Sundsvall.

Två personer har skadats på rättspsyk i Sundsvall, skriver SVT Nyheter.

Enligt polisen ska personerna tillhöra personalen.

En man i 55-årsåldern har gripits, misstänkt för grov misshandel.

Larmet kom in till polisen vid 08.44 på onsdagsmorgonen.

– Vi fick larm om att det var två skadade personer. Vi har gripit en man som nu är misstänkt för grov misshandel, säger polisens presstalesperson Elisabeth Glaas.

Bengt Eriksson, presstalesperson vid Rättspsykiatriska regionkliniken, säger till SVT att personalen blivit attackerade med en kniv.

– En person kom till vår entré och frågade efter en avdelning. Två ur personalen kom och mötte honom och då överföll han dem med kniv, säger han till SVT Nyheter Västernorrland.

De två skadade har förts till sjukhus, deras skadeläge är oklart.

– Vår personal har fått mestadels avvärjningsskador och behövde läkarvård. Vi har händelsen på video, men har inte hunnit prata med personalen eller utreda händelsen riktigt, säger Eriksson till SVT.

Polisen kommer nu att hålla förhör och gå igenom material från övervakningskameror för att få en bättre bild av vad det är som har hänt.

Så många brott anmäldes i Sverige 2020

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.