Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man gripen efter mord vid köpcentrum

En man i 30-årsåldern har gripits efter mordet vid köpcentrumet Kupolen i Borlänge den 8 juli.Foto: Fredric Gustafsson

Ytterligare en man har gripits efter dödsskjutningen vid köpcentrumet Kupolen i Borlänge den 8 juli.

Mannen har anhållits av åklagare, misstänkt för mord.

– Han greps vid 06-tiden i morse, säger Stefan Dangardt vid polisen.

Tidigt på morgonen den 8 juli larmades polisen till Köpcentrumet Kupolen i Borlänge. Då hade en skjutning inträffat och på platsen påträffades en skadad man i 20-årsåldern.

Mannen fördes till sjukhus, men avled senare av sina skador.

Polisen kunde därefter gripa två personer. Den ene var en man i 30-årsåldern som sedermera misstänks för mord. Den andra var en man i 25-årsåldern, misstänkt för grov misshandel.

Och nu har polisen gripit ytterligare en man i 30-årsåldern. Han greps i Dalarna och anhölls därefter av åklagare, misstänkt för mord.

– Utredningsarbetet har varit ganska framgångsrikt och därför har vi kunnat gripa en person till, säger Stefan Dangardt, presstalesperson vid polisen.

Han fortsätter:

– Han greps vid 06-tiden i morse. Det gick lugnt till.

Misstanken: Kriminell uppgörelse

Gärningsmännen som initialt greps var sedan tidigare kända av polisen. De tros ha koppling till ett kriminellt nätverk. 

– Vi kan se i den inledande utredningen att de verkar ha koppling till kriminella miljöer, sa Mats Lagerblad, polisområdeschef i Borlänge på en presskonferens.

Händelsen kan också vara anknuten till en knivskärning som också inträffade under samma natt. En man i 30-årsåldern blev då svårt knivskuren och fördes till sjukhus.

I samband med presskonferensen om mordet nämnde Mats Lagerblad att fler personer skulle kunna vara inblandade:

– Vi är i ett tidigt skede i en omfattande utredning i ett väldigt grovt brott så man kan inte utesluta att fler är inblandade, säger han men tillägger att det inte är något man har några uppgifter om i nuläget, sa Mats Lagerblad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.