Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man gripen efter misstänkt våldtäkt i Stockholm

En ung man har gripits misstänkt för att ha våldtagit en ung kvinna i en lägenhet i Stockholm.

Kvinnan har förts till sjukhus för vård och kontroll, enligt polisen.

– Vid halv fem-tiden orienterades en polispatrull i yttre tjänst om vad som hade inträffat och man begav sig till brottsplatsen där gärningsmannen befann sig och grep honom, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Polisen larmades under söndagsmorgonen till en bostad i Stockholm där en man misstänks ha våldtagit en kvinna.

– Sen har man då spärrat av den här bostaden tillika brottsplats och gripit gärningsmannen, och fört målsägaren till sjukhus för vård och kontroll, säger Ola Österling vid polisregion Stockholm.

Mannen och kvinnan ska ha befunnit sig i lägenheten i ett socialt sammanhang.

– Båda två är relativt unga. De befann sig i den här bostaden i ett socialt sammanhang. Det var ingen som var som ditförd med tvång utan tvånget har inletts när de väl befann sig i den här bostaden.

Bostaden är nu avspärrad. En brottsplatsundersökning ska genomföras av kriminaltekniker för att säkra spår och annan teknisk bevisning.

Polisen arbetar även vidare med förhör av vittnen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.