Mannen misshandlades i Nyköping. Foto: Google maps
Mannen misshandlades i Nyköping. Foto: Google maps

Man gripen efter blodig misshandel i Nyköping

Publicerad

En man har misshandlats grovt i centrala Nyköping. En yxa misstänks ha använts som vapen, uppger polisen på sin hemsida.

– Han blev träffad i benet och huvudet, säger Lennart Ahlin, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland. Skadorna är allvarliga. 

Inför det stundande midsommarfirandet har det skett minst fem allvarliga våldsdåd i landet. 

Flera misstänkta mordförsök och grova misshandelsfall har skett under onsdagskvällen och natten mot torsdagen. 

Ett av dem skedde i Nyköping. 

Där larmades polisen om en blödande man utanför ett flerfamiljshus sent på kvällen. Offret hade flera stora sår.

Nu bekräftar vakthavande befäl vid polisen i Södermanland att en yxa använts och att offret träffats med ett antal hugg i huvudet och ett ben. 

– Skadorna i huvudet åsamkades troligen inte med den vassa sidan av yxan, säger Lennart Ahlin. Benet är det sämre med. Han är allvarligt skadad. 

Höggs med yxa i lägenhet

Polisen har hittat brottsplatsen, en lägenhet, och en man har gripits, misstänkt för grov misshandel. Han anhölls under natten mot torsdagen. Han är känd av polisen sedan tidigare. 

Samtidigt uppger Lennart Ahlin att de inte utesluter fler gripanden i ärendet:

– Vi tror att det är fler inblandade, men vi har inte fått tag i dem ännu. Vi får se hur det blir under dagen. 

Blodig natt inför midsommar

Under onsdagskvällen och natten mot torsdagen har det skett ett flertal grova misshandelsfall och mordförsök.

Vid 18-tiden på onsdagskvällen larmades polisen om att en man i 35-årsåldern hade skadats under ett bråk i Finspång i Östergötland. Offret hade skador i bröstet och armen, och ett vasst föremål har troligen använts

Två skadade i Hällefors

Men fallet i Nyköping är inte det enda blodiga våldsdådet som inträffat inför midsommarhelgen.

Klockan 20:05 på onsdagskvällen fick polisen larm om skadade personer i Hällefors i Västmanland. På plats hittade polisen två personer, där en man i 20-årsåldern var svårt skadad och den andra personen hade lättare skador. 

Klockan 22.23 som polisen fick in ett larm om att en man hade blivit knivskadad i ryggen på Kungsgatan i Stockholm av flera gärningsmän. Ingen är gripen som misstänkt. 

Klockan 00.59 fick Stockholmspolisen in ett larm om ett mordförsök vid Valla torg i Stockholmsförorten Årsta. Enligt polisen är det en man i 40-årsåldern som knivhuggits. Ingen är gripen som misstänkt. Där har polisen inlett en utredning om mordförsök. Inte heller där är någon gripen som misstänkt. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag