Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man gripen efter 13-åringens död

Foto: Dan Lindberg

En 44-årig man greps i går eftermiddag, misstänkt för sexuellt ofredande och utnyttjande av barn för sexuell posering rörande två unga flickor.

Ett av offren är den flicka som förra veckan befaras ha tagit sitt liv i Kumla.

På torsdagseftermiddagen blev det känt att en tredje flicka ska ha utsatts för liknande saker, skriver NA.se.

– Av dokumentation som jag själv har sett så är betydligt fler drabbade, säger Örebropolisens presstalesman Mats Nylén till Nyhetsbolaget/TV4 News.

Den 13-åriga flickan såg ingen annan utväg än att ställa sig på tågspåret och ta sitt liv. Den tragiska händelsen inträffade i fredags.

– Under helgen fick vi information som pekade på att det kunde vara ett brott som var anledningen eller upprinnelsen till att den här flickan valde att ställa sig framför tåget, sa Mats Nylén, Örebropolisens presstalesman till Expressen i samband med händelsen.

Misstänker att fler har utsatts

Den 44-årige mannen greps i Göteborgstrakten på onsdagen och fördes till polisen i Örebro län. Han anhölls sent på kvällen misstänkt för sexuellt ofredande och utnyttjande av barn för sexuell posering rörande två unga flickor. Under torsdagseftermiddagen tillkom även misstanke om sexuellt tvång.

På torsdagseftermiddagen skriver NA.se att ytterligare en flicka ska ha utsatts för liknande saker. Flickan kommer från en ort utanför Örebro län.

Och det kan komma att bli fler målsägande, enligt polisen.

– Av dokumentation som jag själv har sett så är betydligt fler drabbade, säger Mats Nylén till Nyhetsbolaget/TV4 News på torsdagen och fortsätter:

- Nu gäller det bara att komma i kontakt med dem. Därför offentliggör vi det alias den här personen har haft på Skype. Där har han kallat sig "BeaLarsson97".

Förhör

Polisen vill inte säga vilken av flickorna som utsatts för vad.

– Det jag kan säga är att mannen är misstänkt för att ha publicerat filmer på internet, som har varit negativa för de drabbade, säger Mats Nylén.

Ett inledande förhör hölls i går kväll. Ytterligare förhör hölls under eftermiddagen i dag.

Expressen.se har varit i kontakt med 44-åringens försvarare som säger att mannen nekar till alla misstankar som riktats mot honom.

– Han mår inte bra, naturligtvis, säger han till Expressen.se.

Mats Nylén vill inte säga om mannen är känd av polisen sedan tidigare.

Enligt åklagare Pia Åsberg kommer inga fler förhör att hållas i kväll eller i morgon. Mannen kommer troligen att begäras häktad i morgon förmiddag, uppger hon. Hon kommer att ändra misstankegraden från den lägre nivån, skäligen misstänkt, till misstänkt på sannolika skäl, vilket är en högre nivå.