Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man i 45-årsåldern hittad död i ravin

Den 45-årige man som varit försvunnen i Åre sedan i går hittades på lördagskvällen död.

Polisens insatsledare på plats, Fredrik Johansson, säger till SVT Jämtland att mannen hittades avliden i en bäckravin. Mannens anhöriga har underrättats.

– Han hittades i en ravin på östra sidan av Åreskutan. Vi misstänker inget brott, säger RLC-befälet John Enzinger på Region Nord.

Mannen gav sig ut på en fjälltur på Åreskutan i sällskap med en hund på fredagsförmiddagen, och anmäldes försvunnen senare på kvällen.

Fjällräddare och hundpatruller letade efter honom hela natten, och sökte bland annat av stugor och närliggande leder i området. 

Helikoptrar deltog i sökandet

Polisen bekräftade för Östersunds-Posten på lördagsförmiddagen att vädret har varit så gynnsamt att helikoptrar kunnat lyfta och deltog i sökinsatsen.

 Även radiostyrda drönare användes för att hitta mannen. 

– Vi har kontaktat fler fjällräddare med skidor och frågat om de kan ge sig ut och söka också, förklarade Maria Linné, kommunikatör vid polisen i region Nord, till TT.

Men sent på lördagskvällen vid 21-tiden konstaterades att den 45-årige mannen hittats död. Vad som hänt honom är ännu oklart.

– Han hittades i en ravin på östra sidan av Åreskutan. Vi misstänker inget brott, säger RLC-befälet John Enzinger på Region Nord.

Polisen kan i nuläget inte heller uppge om det rör sig om en olyckshändelse, eller om dödsfallet har medicinska orsaker.