Man försvunnen från sitt hem

Publicerad

En man i 55-årsåldern har anmälts försvunnen i Dalarna.

Han försvann i bil från samhället Mockfjärd, Gagnefs kommun, på fredagsmorgonen.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som har sett mannen eller hans bil.

Mannen ska ha lämnat sitt hem i Mockfjärd på fredagsmorgonen. När han inte synts till på flera timmar anmäldes han försvunnen och vid 13-tiden på fredagen gick polisen ut med en efterlysning.

– Han försvann i en mörkgrön Citroën. Både bilen och han är efterlyst, säger polisens presskommunikatör Stefan Dangardt.

Polisen har påbörjat en sökinsats efter mannen och hans bil.

– Han kan i princip finnas var som helst. Vi letar på sådana platser där han skulle kunna dyka upp, som på sitt arbete eller på vårdinrättningar, säger Stefan Dangardt.

Ingen misstanke om brott

Det finns enligt polisen inte någon brottsmisstanke kopplad till mannens försvinnande.

– Nej, det finns ingen misstanke om brott, men det är angeläget att anträffa mannen välbehållen.

Polisen vill gärna ha hjälp av allmänheten. Den som har sett något ombedes att lämna uppgifter till 114 14. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag