Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man försvann från Migrationsverkets förvar

En man tros ha förts ut ur Migrationsverkets förvar i en resväska.
Foto: Tomislav Stjepic

Den unge mannen fick besök av två kvinnor på Migrationsverkets förvar i Gävle.

Men under besöket försvann mannen och en av kvinnorna.

Polisen har uppgifter om att hon smugglade ut honom i en resväska.

En man i 20-årsåldern som var intagen på Migrationsverkets förvar i Gävle hade på söndagsförmiddagen besök av två kvinnor. 

Besökarna hade en väska med sig när de kom. En av dem lämnade besöket före den andra och tog då väskan med sig. Efter en stund frågade den kvarvarande kvinnan var den förvarstagne mannen hade tagit vägen.

– Det gör att vi misstänker att personen kan ha förts ut med hjälp av väskan. Vi utreder fortsatt händelsen för att veta mer exakt vad som kan ha hänt, skriver Migrationsverkets presschef Per Ek i ett mejl.

Enligt uppgift till Expressen var väskan i fråga en stor resväska på hjul. 

– Det har pratats om en resväska, men det är inget vi har kunnat fastställa än. Vi vill kunna se vad det kan finnas för bilder på de interna kamerorna som de har på förvaret, säger Mikael Hedström, presstalesperson på polisregion Mitt.

Misstänkt för främjande av flykt

Den kvinna som stannade kvar i lokalerna är nu delgiven misstanke om främjande av flykt.

– Hon ska nu höras mer ingående, säger Mikael Hedström.

Den andra kvinnan, hon som gick ut med resväskan, är inte uppsatt som misstänkt. Enligt Mikael Hedström beror det på att polisen inte har kunnat fastställa hennes identitet.

Mannen som försvann hade ett utvisningsbeslut som skulle verkställas, men Migrationsverket har ingen uppgift om när verkställigheten skulle ske. Myndigheten kommenterar inte heller till vilket land han skulle utvisas. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.