Händelsen inträffade i Hultsfred i Småland. Foto: GOOGLE MAPS
Händelsen inträffade i Hultsfred i Småland. Foto: GOOGLE MAPS

Man försökte köra på poliser – misstänks för mordförsök

Publicerad

En man har efter en dramatisk jakt gripits misstänkt för mordförsök på poliser i Hultsfred.

Han ska bland annat ha försökt backa på poliserna i sin bil när han flydde platsen. I stället krockade han in i en stolpe.

– Det räddade poliserna från att inte bli påkörda, säger Anna Göransson, presstalesperson vid Kalmarpolisen.

Händelsen utspelade sig på tisdagseftermiddagen vid Hultsfreds kommunhus. Polisen hade larmats till socialförvaltningens kontor vid halv tretiden efter att en familj var stökig och inte ville lämna platsen.

 När patrullen sedan kommer dit blir en man hotfull, och ytterligare en man lägger sig i bråket.

– Det var en familj på plats som inte vill lämna trots tillsägelser. När patrullen kom dit blev av männen i sällskapet blev hotfull och aggressiv, och ytterligare en man la sig i. Även han tillhörde sällskapet på något sätt, säger Anna Göransson, presstalesperson vid Kalmarpolisen.

Försökte köra på poliserna

En av männen försökte ta polisens pepparspray ifrån dem men misslyckas, innan de båda männen lämnar kommunhuset. 

– De här männen lämnar lokalerna. En springer i väg och den andra hoppar in i bil, säger Anna Göransson.

En av männen ska ha hoppat i sin bil och sedan försökt backa på poliserna. Bilen körde i stället in i en stolpe. 

– Det räddade poliserna från att inte bli påkörda, säger Anna Göransson.

Greps efter biljakt i Hultsfred

En jakt efter mannen inleddes och slutade i att polisen krockade in i gärningsmannens bil. 

– Föraren greps på platsen och den andra på fots, säger Anna Göransson.

Brottsrubriceringarna är i nuläget mordförsök på poliserna, våld mot tjänsteman och försök till stöld av en polismans pepparspray.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag