Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man förd till sjukhus från kungens fest

Tidigt i morse rullade ambulansen in på slottsgården.Foto: Alex Ljungdahl
En person fördes till sjukhus, enligt uppgifter till Expressen. Foto: Alex Ljungdahl

Abba-show, kungen som spelar elgitarr och guldfärgade gladiatorklädda dansare på slottet – 70-årsfesten i natt var ett party utan dess like.

Men tidigt på morgonen rullade en ambulans in på slottsgården.

Enligt uppgifter till Expressen har en person som befunnit sig på Slottet förts till sjukhus efter festen.

– Det är någon som har ramlat och slagit i huvudet där, säger Raymond Winberg, regional produktionsledare vid SOS Alarm Stockholm.

Det inleddes med Te deum i Slottskyrkan och sång på borggården innan kungen fick ta emot folkets hyllningar. På kvällen väntade en lång bankett och sedermera en natt fylld av party med dj, sång och dans.

Bland annat spelade kungen elgitarr på festen, något som bland andra KD-ledaren Ebba Busch Thor vittnat om. Gästerna bjöds också på storslagen Abba-show med gladiatorklädda dansare inne på slottet.

Men tidigt på söndagsmorgonen rullade en ambulans, med påslagna blåljus, in på slottsgården. Enligt uppgifter till Expressen har en av personerna som befann sig på kungens fest fått lämna slottet i ambulans. Personen ska ha förts ut på bår, lagts in i ambulansen och körts i väg.

En av gästerna följde med ambulansen och satt i passagerarsätet.

Ramlat och slagit i huvudet

På SOS Alarm bekräftar de att en person hämtats vid kungens fest.

– Det är någon som har ramlat och slagit i huvudet där, säger Raymond Winberg, regional produktionsledare vid SOS Alarm Stockholm.

Larmet kom in vid klockan 04.19 på söndagsmorgonen. Den skadade personen – en man – ska ha varit vaken.

– Han var vaken, och talbar. Jag vet inte hur gammal personen var, bara att det var en äldre.

Winberg har inga uppgifter om var på Slottet personen skadades.

– Jag vet inte var någonstans, slottsbacken är adressen vi fick, och att någon ramlat. Sen om den varit med på Slottet eller bara passerat vet jag inte.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.