Mannen ska ha befunnit sig i en övre rulltrappa och ha fallit över räcket och ned på en annan rulltrappa.
Mannen ska ha befunnit sig i en övre rulltrappa och ha fallit över räcket och ned på en annan rulltrappa.

Man föll i rulltrappa – avled av skadorna

Publicerad

På fredagen föll en man i 60-årsåldern i en rulltrappa i ett köpcentrum i centrala Skellefteå.

Mannen var medvetslös när ambulanspersonalen anlände och fördes till sjukhus där han avled på fredagskvällen, rapporterar Norran.

Mannen ska ha befunnit sig i en övre rulltrappa och ha fallit över räcket och ned på en annan rulltrappa.

– Det var ett ordentligt fall på flera meter, och vid nedslaget träffade han även en kvinna som stod på den nedre rulltrappan, hon såg också ut att ha skadats, säger ett vittne till Norran.

Det är oklart varför olyckan skedde. Mannen uppges ha stått ensam i rulltrappan när han föll.

– Han blev inte knuffad, man funderar naturligtvis på om det handlar om ett sjukdomsfall. Men det som oroar mig är att räckena inte är särskilt höga, ska man verkligen kunna falla över dem, säger ett vittne till Norran.

Även kvinnan ska ha skadats men var vid medvetande när hon fördes till sjukhus. Skadeläget för kvinnan är fortfarande oklart.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag