Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man fastnade tio meter ner i skorsten

Alla nummer du behöver ha koll på.
Här inträffade händelsen.

En man i 30-årsåldern fastnade i en skorsten i centrala Gävle vid 04-tiden natten mot söndag.

– Han kom inte loss. När han satt fast där kontaktade han SOS Alarm. Det var inte så pass tajt att han drabbades av panik, men det var inte superstort heller, säger Anders Holm, RLC-befäl vid polisen Gävleborg.

När räddningstjänst och polis hade lyckats lokalisera mannen befann han sig 10–15 meter ner i skorstenen. Räddningstjänsten lyckades få upp mannen genom att fira ner en sele.

Anders Holm säger att det är oklart hur mannen lyckades med bedriften och hur han hamnade så långt ner i skorstenen utan att skada sig.

– Men man kan konstatera att det berodde på berusning. Det var i bostadshuset där han bor. Vi tyckte först det lät oklart att det kunde vara så stort att man ramlar ner, men det var det uppenbarligen. Ambulanspersonal kontrollerade honom och de bedömde honom som oskadd så flickvännen tog över, säger Anders Holm.

Se mer:

Ett gäng fallskärmshoppare i Miami har tagit sällskap med upp i luften.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.