Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man döms för yxdådet i Solberga – högg offret tio gånger

Mannen ska genomgå rättspsykiatrisk vård
27-åringen mördade offret med tio yxhugg.
Foto: Polisen
Yxan som mannen använde vid mordet.
Foto: Polisen

27-åringen mördade offret med tio yxhugg mot huvud och kropp.
Gärningsmannen åtalades för mord och erkände även brottet.

Nu meddelar Södertörns tingsrätt att han ska genomgå rättspsykiatrisk vård.

Den 5 mars i år, klockan 02.40 på natten, larmades polis ut till en adress i Solberga i södra Stockholm. Den första patrullen som larmades ut trodde initialt att det gällde ett lägenhetsbråk, något som snabbt förändrades.

Efter att ha lokaliserat lägenheten upptäckte polisen en stor blodpöl och en livlös kropp genom brevinkastet i hallen. Inne i lägenheten fanns även den misstänkte gärningsmannen som senare öppnade dörren för patrullerna och blev satt i handfängsel. 

Yxan som användes vid mordet.
Foto: Polisen

Det visade sig det sig att den 27-årige mannen huggit offret i lägenheten med en yxa. ”Åtminstone ett tiotal hugg” hade delas ut i det våldsamma yxdådet och offret hade omfattande skador i ansiktet och på kroppen.

Inne i lägenheten finns även en kvinna som blev vittne till dådet. 

Döms till rättspsykiatrisk vård

Gärningsmannen åtalades för mord och erkände även att han huggit offret med yxan och mördat honom i lägenheten. 

Under tisdagen föll domen hos Södertörns tingsrätt. En enig rätt dömer mannen till rättspsykiatrisk vård, med särskild utskrivningsprövning.

Han ska även betala ett skadestånd på 60 000 kronor till kvinnan som befann sig i lägenheten vid tidpunkten för dådet.

Den 27-årige mannen är sedan tidigare dömd för att ha slagit en ordningsvakt på Liljeholmstorget i Stockholm. Han har även dömts för att ha innehaft amfetamin och burit en batong. 

Nyhetsuppdatering Anton Gymark

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.