Man dömd - våldsam sexlek spårade ur

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Sexleken med sadomasoschistiska inslag gick överstyr.

Kvinnan bojades i en krok på väggen – och hennes ben bands fast med skärp.

Men äventyret övergick i misshandel – nu har mannen dömts i Stockholms tingsrätt.

Den 24-årige mannen har under rättegången berättat att han är medlem i den webbaserade communityn Darkside – ett nätverk på nätet, som förespråkar "frisinnad sexualitet", enligt domen.

Nätverkets huvudregel är att allt sexuellt umgänge ska vara förenat med ledorden "säkert", "sunt" och "samtyckande".

Men de reglerna passerade den 24-årige mannen, enligt domen i Stockholms tingsrätt.

Kippade efter luft

Den 3 februari fick mannen, enligt domen, kontakt med en kvinna på en krog i centrala Stockholm. De bestämde gemensamt att de skulle gå hem till hans lägenhet för att ha dominanssex. Kvinnan ska dessförinnan ha sagt att hon tyckte om att vara den underordnade.

När de kom hem till hans studentlägenhet bands kvinnan fast i sängen till både händer och fötter. Bojorna fästes sedan i en krok på väggen.  Hon fick också, som hon själv upplevde det, en bindel över munnen. Samtidigt som kvinnan berättat att hon kippade efter luft, inleddes misshandeln.

Under förhandlingen i tingsrätten berättade kvinnan att hon tidigt fick "onda aningar" och upprepade det stoppord som paret kommit överens om när leken skulle upphöra.

Men i stället blev våldet bara grövre.

Till slut skrek kvinnan i panik efter hjälp och lyckades slita sig loss från bojor och skärp.

Ett vittne som mötte henne utanför dörren har vittnat om en "panisk förskräckelse" hos kvinnan.

Mannen har i förhör medgett att han slagit allt hårdare knytnävsslag mot kvinnans revben och rätten skriver i domskälen:

"Det våld som "N N " 24-åringen, red:s anm.) riktat mot målsägarens revben kan inte betraktas som ringa misshandel och går därmed utöver vad som ens är möjligt för en undergiven att samtycka till."

Nu har 24-åringen dömts för misshandel. Straffet blev villkorlig dom. Om han valt fängelse som påföljd hade straffet stannat vid två månader bakom galler.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.