Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man död efter bråk på Finlandsfärja

Foto: MARKO STAMPEHL / TALLINK SILJA

En man dog efter ett slagsmål på ett kryssningsfartyg.

– Det var ett slagsmål. Den ena passageraren blev slagen och föll väldigt illa och slog i huvudet i golvet, säger Marika Nöjd, kommunikationschef för Tallink Silja till Hufvudstadsbladet.

Det var på fredagen i förra veckan som polisen larmades om att en person var livlös på ombord på Tallink Siljas fartyg ”Baltic Princess”. 

Han hade blivit slagen av en annan passagerare och fallit till golvet. Sjuksköterska gjorde hjärt- och lugnrädding, men mannens liv gick inte att rädda. 

– Den svenska gränsbevakningen kunde inte komma med helikopter eftersom det var så dimmigt ute. De kom med räddningsbåt relativt snabbt, efter cirka en och en halvtimme, säger Marika Nöjd till Hufvudstadsbladet.

Mannen som misstänkts ha utdelat slagen greps när fartyget gick in i hamn i Stockholm. Han är misstänkt för grov misshandel och vållande av annans död. Båda offret och den misstänkta gärningsmannen är finländska medborgare. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.