Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man dog efter krasch – ishalka på platsen

En person fördes till sjukhus efter singelolycka i GävleFoto: ROGER NILSSON / 112MEDIA.SE
Trafikverkets varning.Foto: SKÄRMDUMP: TRAFIKVERKET

Halkolyckorna avlöser varandra i morgontrafiken.

En man i 40-årsåldern har dött efter att ha fått sladd och kört av vägen – en annan bilist har förts till sjukhus.

Samtidigt varnar Trafikverket för frosthalka.

– Man måste anpassa hastigheten och avståndet efter väglaget i dag, säger Margareta Olander, vakthavande befäl vid Gävlepolisen.

Vid klockan 00.45 natten till fredagen hörde en polispatrull i Akalla i nordvästra Stockholm plötsligt en smäll. De körde mot platsen varifrån ljudet kom och hittade en bil i diket.

I personbilen hittades föraren, en man i 40-årsåldern, medvetslös. Polisen inledde livräddningsförsök samtidigt som de tillkallade ambulans.

Men mannens liv gick inte att rädda.

– Det vi fick in ganska snabbt var en medvetslös man i oklar ålder, så vi skickade dit ambulans. Informationen som kom först var medvetslös, men redan 01.07 var mannen avliden när han lastades i ambulansen. Han dog på platsen, säger Patrik Eriksson, kommunikatör på Stockholmspolisens kommunikationscentral.

"Väldigt halt på platsen"

Anhöriga till den döde mannen har underrättats om händelsen.

Polisen misstänker att ishalka låg bakom den tragiska dödsolyckan. Patrullen som var först på plats vittnade om att det var svårt att gå på platsen på grund av halkan.

– Det var väldigt halt på platsen just vid tillfället för olyckan. Något har hänt så att den här bilen har åkt av vägen, säger Eriksson.

– Han verkar ha fått sladd och hamnat i diket. Något har hänt så att han har skadat sig så pass illa att hans liv inte gick att rädda.

Även Trafikverket varnar för frosthalka i Stockholmsområdet, stora delar av Svealand och södra Norrland på fredagsmorgonen.

"Måste anpassa hastigheten"

Några timmar efter dödsolyckan fördes en bilist till sjukhus efter att ha kört av vägen i Gävle.

– Det är jättehalt i hela länet och det har varit två olyckor hittills. En bilist körde av vägen på grund av halkan och är förd till Gävle sjukhus, säger Margareta Olander, vakthavande befäl vid Gävlepolisen.

Ännu en bilist körde av vägen i närheten av staden, dock utan att skada sig.

– Man måste anpassa hastigheten och avståndet efter väglaget i dag, säger Margareta Olander, vakthavande befäl vid Gävlepolisen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.