Praslin i Sychellerna uppges ha några av världens finaste stränder. Den senaste månaden har två personer dött i hajattacker - de första på 50 år. Foto: AP/Scanpix
Praslin i Sychellerna uppges ha några av världens finaste stränder. Den senaste månaden har två personer dött i hajattacker - de första på 50 år. Foto: AP/Scanpix

Man dödad av haj på smekmånaden

Publicerad
Uppdaterad
30-årige Ian Martin Redmond snorklade på ön Praslin i Seychellerna när han attackerades av en haj.
Vittnen beskriver hur Ian fick första hjälpen på land, men hans liv gick inte att rädda.
Nu jagas hajen av myndigheterna, uppger Sky News.
Britten Ian Martin Redmond gifte sig för bara två veckor sedan. Smekmånaden gick till paradisön Praslin i Seychellerna.
När Ian snorklade knappt 20 meter från stranden stod hans nyblivna fru kvar på land. Då slet hajen tag i hans ben och skadade honom svårt.
Vittnen har beskrivit för Sky news hur han fick första hjälpen på stranden, men hans skador var så allvarliga att hans liv inte gick att rädda.

Hajen jagas

Stranden där Ian Martin Redmond dödades har upprepade gånger röstats fram som en av de bästa i världen. Men bara för några veckor sedan, den 2 augusti, dödades en annan man av en haj i samma område. Attackerna är de första på 50 år.
Enligt myndigheter på ön rör det sig om en ensam haj som ligger bakom båda attackerna. Man har nu förbjudit bad vid stranden och jagar hajen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag