Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man död i olycka – blev överkörd av lastmaskin

En man har dött efter att ha blivit överkörd av en lastmaskin.

Den 73-årige mannen stod på maskinens skopa och föll av – då blev han överkörd, enligt polisen.

– Brottsrubriceringen är i dagsläget arbetsplatsolycka eller vållande till annans död, säger Per Wikman, vakthavande befäl vid polisregion Mitt. 

Händelsen inträffade klockan 13.41 i Dala-Husby utanför Hedemora i Dalarna på söndagseftermiddagen. Den avlidne mannen ska ha stått på en skopa tillhörande en lastmaskin då han ramlade av och lastmaskinen körde över honom. 

– Föraren befinner sig i stor chock, säger Per Wikman vakthavande befäl vid polisregion Mitt. 

Mannen dog på plats och anhöriga har underättats. 

– Det är en ganska liten väg på landet och det var fullt pådrag med ambulanshelikopter och poliser, säger ett vittne till olyckan. 

Misstänker brott 

Det var när de båda männen skulle sätta ut snökäppar som olyckan inträffade. Brottsrubriceringen är i dagsläget arbetsplatsolycka eller vållande till annans död. 

– Anledningen till att vi inte vet den exakta brottsrubriceringen ännu är att vi inte vet om det är en arbetsplatsolycka eller inte, säger Per Wikman, vakthavande befäl vid polisregion Mitt. 

Polisen har ännu inte kunnat utreda om händelsen inträffade då männen satte upp snökäpparna på eget bevåg eller om de utförde arbetet på uppdrag av en arbetsgivare. 

– Föraren vet givetvis om det var en arbetsplatsolycka eller inte men han befinner sig just nu i så pass stor chock att det inte går att fråga honom, säger Per Wikman. 

Tidigare i år dog en 43-årig man i en arbetsplats olycka i Hedemora då schaktet han arbetade i rasade in. Något Expressen skrev om då.