Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man död i hajattack vid Stora barriärrevet

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

En ung man har dött på sjukhus efter att blivit biten av en haj vid södra Stora barriärrevet i Australien.

Han blev 23 år gammal, skriver The Guardian. 

Mannen blev biten av en haj i närheten av North West Island i södra delen av Stora barriärrevet, skriver The Guardian. Attacken skedde på måndagen, i samband med att han tillsammans med sina vänner simmade tillbaka mot en charterbåt.

Den unge mannen, en 23-åring, uppges ha fått skador på ena benet, handen och armbågen vid hajattacken. Han vårdades först på plats av vårdpersonal, och flögs därefter till sjukhuset i Gladstone strax söder om Rockhampton. Hans tillstånd var då kritiskt och efter några timmar avled han.

Vad det var för typ av haj som gick till attack är oklart.

Fler hajattacker i Stora barrirärrevet

Men det är inte första gången hajar går till attack just där.

I januari tidigare i år attackerades en nioårig flicka av en haj, även det vid North West Island, skriver The Guardian. Hon skadades i benet och ena foten.

Även i december bet en haj en person, en man, i grunt vatten i närheten av North West Island. Han fick mindre skador i ena handen och ena benet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.