Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man död – hittades av polis som jagade tjuvar

Följ senaste nytt i Expressen TV.
Foto: Google maps

En man som hittades i vattnet vid Söder Mälarstrand i Stockholm när polisen letade efter en misstänkt tjuv har avlidit.

– Vi är inte alls säkra på att det är den misstänkte butikstjuven som vi hittat i vattnet, säger Carina Skagerlind, presstalesperson för Stockholmspolisen. 

Vid lunchtid på lördagen larmades polisen om att man hade stulit kläder från en butik på Hornsgatan, på Södermalm i Stockholm. 

– Han sprang ned mot Söder Mälarstrand. Vi började titta på båtarna efter honom. Och i samband med det ser vi person i vattnet. Han tas upp och man försöker göra hjärt- och lungräddning, säger Carina Skagerlind.

Den döde mannen inte identifierad

Räddningstjänsten kunde plocka upp mannen ur vattnet och han fördes till sjukhus. Senare under dagen meddelade polisen att mannen avlidit. 

Polisen har inte påträffat misstänkt stöldgods i anslutning till den drunknade mannen. 

– Vi vet inte om det är samma man som vi letade efter, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind.

Den döde mannen är inte identifierad.

Eftersom dödsfallet inträffade i samband med ett polisingripande har en anmälan gjorts till avdelningen för särskilda utredningar.

Brottsstatistik 2020 från Brottsförebyggande rådet (Brå).

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.