Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man död efter sjukvårdslarm – misstänkt mord

En man hittades svårt skadad i en lägenhet i södra Stockholm efter att det kommit ett sjukvårdslarm.

Mannen fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Polisen misstänker att mannen kan ha mördats – en person är frihetsberövad.

Sjukvårdslarmet kom in vid 16.30 på torsdagen. Larmet handlade om en skadad man i en lägenhet i södra Stockholm.

”Mannen som är allvarligt skadad körs med ambulans till sjukhus där han avlider”, skriver polisen via sin hemsida.

”Det är i nuläget oklart hur skadorna på mannen har uppkommit och därför är en förundersökning om mord inledd. En teknisk undersökning av bostaden har skett och polis har knackat dörr i närområdet.”

Polisen: ”Jättemycket oklarheter”

– Just nu är det jättemycket oklarheter. Mannen är inte identifierad ännu och inga anhöriga är informerade. Därför går vi inte in på varken den specifika platsen eller åldern på den avlidna, säger Carina Skagerlind, presstalesperson hos polisen region Mitt. 

Enligt henne kan polisen inte ge någon ytterligare information förrän mannen har identifierats och man kan inte heller med säkerhet konstatera att det är ett mord som har skett. Anledningen till detta vill polisen inte gå in på i nuläget. 

– Nu har vi knackat lite dörr och gjort en teknisk undersökning för att kunna kartlägga förloppet. Men det viktigaste just nu är den rättsmedicinska undersökningen som kan visa om det till exempel ligger någon sjukdom bakom dödsfallet. 

En person frihetsberövad: ”Vi garderar oss om det är ett mord”

Polisen har frihetsberövat en person som eventuellt kan hjälpa till att ge klarhet i vad som har hänt. Varför just denna person är frihetsberövad vill polisen dock inte gå in på. 

– Vi garderar oss om det skulle vara så att det är ett mord. Den frihetsberövade är inte formellt gripen utan bara en person som vi i nuläget vill prata med, sedan får vi se, säger Carina Skagerlind. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.