Man död efter brand i villa i Boden

Publicerad

En man i 50-årsåldern har avlidit efter en villabrand i Boden, skriver polisen på sin webbsajt. 

Polisen rubricerar utredningen som misstänkt mordbrand.

Nu bevakar väktare avspärrningarna som satts upp kring det brandhärjade huset. 

Enligt polisen i Norrbotten är den avlidne en man i 50-årsåldern.

"Brandplatsen kommer att spärras av för vidare undersökning. Polisen rubricerar initialt branden som en mordbrand och ska nu utreda hur branden har uppstått", skriver polisen på sin webbplats. 

– Det rubriceras som mordbrand initialt, säger Markus Isacson, kommunikatör vid polisen i Norrbotten. Nu ska vi utreda vad som orsakat branden, men jag vet inte när det arbetet kan inledas eftersom jag inte vet hur varmt det är på platsen. 

Branden började viratiden – av okänd anledning

Enligt NSD började branden vid fyratiden på lördagsmorgonen. När Räddningstjänsten kom till platsen kunde de konstatera att branden hade brutit ut på vinden på villan.

Nu bevakar väktare de avspärrningar som satts upp av polisen.

Finns det någon misstanke om att någon tänt på?

– Vi ska utreda varför det har börjat brinna, säger Markus Isacson. Vi vill göra en utredning och komma fram till vad som har hänt så klart.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag