Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man död efter bråk i Mölndal – en gripen

Foto: Google maps

Polisen larmades till lägenheten i utkanten av Mölndal tidigt i morse.

Nu står det klart att en av de personerna som påträffades skadade har avlidit, en man i 65-årsåldern.

En man i 40-årsåldern är gripen misstänkt för mord och mordförsök.

Upp till 12 personer ska ha befunnit sig i lägenheten när polisen fick in i ett larm om bråk i området i utkanten av Mölndal tidigt i morse.

I lägenheten kunde polisen snabbt hitta en man i 65-årsåldern liggandes på golvet, som andades men i övrigt var okontaktbar.

Ambulanshelikopter och fler poliser kallas till platsen innan två personer, en man och en kvinna pekas ut för polisen som de personer som åsamkat 65-åringen hans skador.

De båda greps och delgavs snabbt misstanke om försök till mord, alternativt dråp, uppger polisen på sin hemsida.

– Exakt vad som har hänt och hur de har fått sina skador, det kan jag inte säga något om. Vi har haft 12 personer inne på förhör. Det har tagit mycket tid och det är säkert fler som ska höras, säger Peter Adlersson, presstalesperson, polisregion Väst.

40-åring misstänks för mord och mordförsök

Drygt tolv timmar senare avlider den 65-årige mannen av sina skador, samtidigt som misstankarna mot den kvinnliga misstänkta gärningspersonen, läggs ned.

– Det är väldigt oklart. Det har varit någon form av bråk. Mannen hittas svårt skadad, kvinnan var blodig. Hon och mannen i 40-årsåldern greps inledningsvis misstänkta för mordförsök. Kvinnan fick föras till sjukhus för att kontrollera sina skador. Det visade sig att hon också varit utsatt för våld av den här mannen, så gripandet på henne hävdes, säger Peter Adlersson.

I stället tror polisen att kvinnan, som också fick föras till sjukhus, blivit utsatt för ett mordförsök.

Misstankarna mot mannen, som är i 40-årsåldern, kvarstår men har nu rubricerats om till mord och mordförsök.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.