Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Passagerare död efter bilkrasch rakt in i träd

En man omkom efter att en bil kört in i ett träd utanför Eskilstuna.
En man dog i en bilolycka utanför Eskilstuna.Foto: Google Maps

En man har dött efter att en bil kört in i ett träd utanför Eskilstuna i Södermanlands län under natten.

Mannen ska ha varit passagerare i bilen och dog av sina skador på sjukhus, skriver SVT. 

– Det finns brottsmisstankar här och då är det vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik samt grovt rattfylleri som är misstanken, säger Monica Bergström vid polisen.

Larmet om olyckan inkom klockan 03.21 under natten mot torsdagen. Enligt polisens uppgifter handlar det om en singelolycka, där en personbil kört in i ett träd på väg 694 utanför Eskilstuna, vilket SVT Sörmland var först att rapportera om.

De två personerna som färdades i bilen fördes därefter till sjukhus med ambulans. En man som var passagerare har under natten avlidit till följd av sina skador.

– Föraren är som sagt också förd till sjukhus med ambulans men där har jag inget skadeläge, säger Monica Bergström, presstalesperson vid polisen i region Öst.

Flera brottsmisstankar

Enligt polisen ska de två personerna inte vara svenska medborgare. Det är oklart om den avlidne hade några anhöriga.

I nuläget har man upprättat en anmälan med flera brottsmisstankar kopplade till händelsen. Föraren misstänks för vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri.

Vet du mer om händelsen?

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717 

Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.