Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man död efter att ha fallit i vattnet – kvinna gripen

Mannen fördes medvetslös till sjukhus efter att ha hamnat i vattnet men avled senare – kvinna gripen misstänkt för mord. Hör polisen om händelsen.
En man har avlidit efter att ha hamnat i vattnet i Gamla stan.
Foto: Blåljusbilder
En kvinna är gripen, misstänkt för mord.
Foto: Blåljusbilder

En man har dött efter att ha fallit i vattnet vid Gamla stan i Stockholm.

En kvinna är gripen misstänkt för mord. 

Mannen och kvinnan ska ha känt varandra. 

Larm om en person i vattnet vid Munkbron i Gamla stan i Stockholm inkom vid halv ett på natten mot lördag. När polis och räddningstjänst kommer till platsen lever mannen, som medvetslös förs till sjukhus. 

Han avlider senare på sjukhuset. 

– Det är en man i 30-års ålder och anhöriga är underrättade, säger Anna Westberg, presstalesperson vid polisen i Stockholm.   

På platsen befann sig också en kvinna i 35-årsåldern. Hon är gripen och anhållen misstänkt för mord. Polisen skriver på sin hemsida att mannen och kvinnan ”inte var okända för varandra”. 

– Omständigheterna kring dödsfallet är fortsatt oklara. I nuläget utreds det som mord, men det kan svänga snabbt och behöver inte vara mord, säger Anna Westberg som tillägger att det också är anledningen till att hon inte vill gå in närmare på vilken relation offer och misstänkt gärningsman hade.  

Kvinnan är anhållen på sannolika skäl, vilket är den högra misstankegraden, uppger Åklagarmyndigheten. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.