Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man död efter skottlossning i Örebro – två gripna

En man dog efter en skottlossning i Örebro vid midnatt, rapporterar P4 Örebro.
Foto: Google Maps

En ung man dog efter en skottlossning i Örebro vid midnatt. 

Polisen har inlett en mordutredning och två män är anhållna misstänkta för sin inblandning i händelsen.  

Vid midnatt inträffade en skottlossning i stadsdelen Vivalla i Örebro. En man fördes till sjukhus i bil, men hans liv gick inte att rädda. 

– Vi får in ett samtal om att en person är skjuten. Sedan får vi besked om att personen transporteras i bil från platsen. En av radiobilarna möter en bil som stämmer in på beskrivningen och följer med den till sjukhuset, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid Örebropolisen. 

Två män har anhållits misstänkta för sin inblandning i skottlossningen, vilket P4 Örebro var först med att rapportera om. Polisen vill inte kommentera vad de anhållna är misstänkta för, men bekräftar att man inlett en förundersökning om mord. 

Tagit bil i beslag

Polisen har beslagtagit bilen som mannen fördes in till sjukhus med. Man har även förhört flera personer i Vivalla och spärrat av ett område utomhus. 

– Vi har en trolig brottsplats som vi har spärrat av, säger Mats Öhman, presstalesperson på Örebropolisen. 

Polisen beskriver den avlidne mannen som ung. Han är hemmahörande i länet. Hans anhöriga är underrättade.  

Se mer:

Så ska du agera om du hör en skottlossning

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.