Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man död – klämdes fast under en traktor

En man hamnade under en traktor och satt fast mellan traktorn och ett träd. Mannens liv gick inte att rädda.Foto: / RÄDDNINGSTJÄNSTEN

En man har dött efter att ha klämts fast mellan ett träd och en traktor utanför Bollnäs.

Traktorn började glida på grund av halka – och välte ovanpå mannen, uppger polisen.

Hans liv gick inte att rädda.

Polisen larmades om händelsen strax efter klockan 13 på fredagen. Då hade en person hamnat under en traktor och satt fast mellan den och ett träd, på en ort utanför Bollnäs.

Det var när två män arbetade med traktorn som fordonet började glida på grund av halka, skriver polisen på sin hemsida.

Traktor ramlade över mannen

Traktorn gled mot ett dike och välte sedan över mannen, som stod intill diket. Mannen hamnade delvis under traktorn – och klämdes fast.

– Hur själva olyckan gick till kan jag inte uttala mig om men de två personerna hade traktorn till hjälp för att fälla träd. Den stod efter en ganska hal väg och for i diket så att en person blev fastklämd mellan traktorn och ett träd, säger Ingemar Jonsson, insatsledare vid räddningstjänsten i Bollnäs.

Enligt TT kom flera ambulanser och ambulanshelikopter till platsen men mannens liv gick inte att rädda – trots upprepade återupplivningsförsök. Anhöriga har underrättats.

– Ambulanspersonalen gjorde länge återupplivningsförsök men det gick inte rädda personen, säger Ingemar Jonsson.

Det fanns inga andra på plats.

Traktorförare svårt chockad

Föraren av traktorn är enligt polisen svårt chockad på grund av händelsen. Men han har inte skadats fysiskt.

Polisen kommer att utreda om det rör sig om en arbetsplatsolycka.

– Men traktorföraren är så svårt chockad att han inte kommer att höras i dag, säger Mikael Hedström, presstalesperson vid polisen i Gävleborg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.