Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man bröt mot karantänen – greps och avrättades

3 700 personer har tvingats sitta i karantän sen den 4 februari.
En tågvagn i Seoul i Sydkorea saneras för att förhindra spridning av coronaviruset.Foto: YONHAP / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Resenärer i Kina. Över 1 350 personer har dött av viruset och antalet sjuka är mer än 60 000.Foto: MAY JAMES/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK
Nordkoreas ledare Kim Jong-Un.Foto: ????? / AP TT NYHETSBYRÅN

I Nordkorea gäller stränga regler med isolering i och med coronaviruset.

En tjänsteman bröt karantänen genom att gå och bada.

Då blev han gripen och avrättad, skriver bland andra Daily Mail.

Över 1 350 personer har dött efter att ha blivit smittade av coronaviruset, eller covid-19 som viruset nu heter. 14 840 nya sjukdomsfall har rapporterats, vilket är en ökning som gör att antalet sjuka nu överstiger 60 000.

Personer som är smittade av viruset hålls på många platser i karantän för att inte smitta andra.

Bland annat görs det i Nordkorea, där diktatorn Kim Jong-Un tagit till drastiska åtgärder med att isolera personer med hjälp av militär och polis.

Men en tjänsteman valde att bryta karantänen för att gå och bada, enligt rapporter från landet. Tjänstemannen hann dock inte långt innan han blev gripen och skjuten av polisen. Det på grund av risken för att sprida smittan vidare vid det publika badet som han gick till.

Personen hade blivit isolerad efter att ha besökt Kina, rapporterar Daily Mail som refererar till den lokala nyhetstidningen Dong-a Ilbo.

LÄS MER: 242 nya dödsfall – på bara en dag

Hade rest till Kina

Nordkorea har ännu inte haft några bekräftade fall av viruset, men har tagit till drastiska åtgärder för att stoppa spridningen. Alla personer som har besökt Kina eller haft kontakt med människor från Kina ska ha blivit isolerade.

En person i landet har blivit placerad på en farm efter att ha dolt sitt besök till Kina, enligt uppgifter från diktaturen.

Landet har valt att nästan helt stänga kontakten med Kina. Flyg har ställts in, järnvägar som kopplar samman Nordkorea med andra länder har stängts helt eller blivit väldigt begränsade. Samtidigt som utländska turister inte får komma in i landet, skriver Daily Mail.

På onsdagen valde Nordkoreas huvudstad Pyongyang att förlänga dagarna som människor sitter i karantän, från 14 dagar som rekommenderas till 30 dagar. 

Mamman berättar inifrån karantänen

”Barnen har inte varit ute sen vi lämnade Wuhan”.

”Det här utbrottet kommer vi inte glömma bort”

Professorn om coronaviruset: ”Dödlighet på två-tre procent”.

LÄS MER: Livet på avskärmade kryssningsfartygen

LÄS MER: Coronavirus: Vanliga symptom – så sprider sig viruset

LÄS MER: Två poliser anmäler risk för corona efter gränskontroll

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.