Man biten fem gånger av dödsorm

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

En 47-årig man kämpar för sitt liv i Australien sedan han bitits fem gånger av en dödsorm "death adder" efter att ha tagit miste på världens näst farligaste orm och en ödla.

Mannen blev biten upprepade gånger sedan han tagit upp den mycket giftiga ormen för att titta närmare på den vid en anläggning för vattenskidåkare i de nordvästra utkanterna av Sydney på torsdagskvällen, uppger räddningspersonal. Sjukvårdspersonal och läkare startade återupplivning under flygtransporten till sjukhuset och mannens tillstånd bedömdes som kritiskt. Mannen, som är bosatt i Sydney, har förlamats som ett resultat av ormbetten. Han vårdades på fredagen på en intensivvårdsavdelning och hans tillstånd uppgavs vara stabilt. Australien är känt för ha många av världens farligaste djur, bland annat en lång rad giftormar, spindlar, maneter, bläckfiskar och fiskar som kan döda människor omedelbart.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.