”Man behöver inte respektera alla åsikter”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Under onsdagen gästade Ebba Busch Thor influencern Margaux Dietz Youtubeprogram "Partitempen".
Foto: / EXPRESSEN / ANNA HÃ¥LLAMS
Donald Trump.
Foto: CHRISTY BOWE / POLARIS IMAGES
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.
Foto: VILHELM STOKSTAD / TT NYHETSBYRÅN

I influencern Margaux Dietz nya intervjuprogram "Partitempen" tar Ebba Busch Thor avstånd från både Donald Trump och Sverigedemokraterna – och säger att man "inte behöver respektera alla åsikter".

– Jag är förvånad över att det fortfarande kommer uttalanden från tunga företrädare som inte respekterar människovärdet, säger Ebba Busch Thor i programmet. 

Under onsdagen gästade Ebba Busch Thor influencern Margaux Dietz Youtubeprogram "Partitempen", där samtliga partiledare ska intervjuas under våren. Kristdemokraternas partiledare var den tredje att intervjuas, efter Jonas Sjöstedt och Jan Björklund.

Under samtalet fick Busch Thor svara på ett antal "bu eller bä"-frågor, och svarade "bu" på både Donald Trump och Sverigedemokraterna.

– Jag har alltid gjort en hederssak av att man tar i hand och respekterar alla förtroendevalda, men man behöver inte respektera alla åsikter, säger Ebba Busch Thor i programmet.

Margaux Dietz.
Foto: OLLE SPORRONG

Bert Karlsson uttalar sig

Bara timmar tidigare berättade Bert Karlsson, som är delaktig i Kristdemokraternas valrörelse, att han nyligen kontaktats av Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson via Facebook.

– Jag säger inte nej till någon person. Min förhoppning har alltid varit att man ska samarbeta och prata med varandra, sa Bert Karlsson om kontakten med Jimmie Åkesson.

Ebba Busch Thor säger i programmet även att hon tycker att man ska respektera alla som röstat på Sverigedemokraterna, och att man ska förstå varför de gjort det.

Respekten för den amerikanske presidenten Donald Trump verkade dock mindre hos Busch Thor:

– Även om man för landet i fel riktning, så måste man göra det på ett skickligt sätt. Och det gör inte Donald Trump, för han har inte koll på läget. Dessutom är han inte respektfull mot alla människor - han klarar inte av att stå upp för alla människors lika värde, säger Ebba Busch Thor till Margaux Dietz.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.