Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man häktad efter mordet på utesluten HA-medlem

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Mordet tog plats i en lokal i Lidköping, som till helt nyligen tillhörde den Hells Angels närstående mc-klubben Cults.
Foto: BOBBO LAUHAGE / KAMERAPRESS/IBL
Den mördade mannen uteslöts från Hells Angels efter en utdragen och komplicerad konflikt med ett lokalt förortsgäng i Göteborg.
Foto: Privat

Mannen som pekas ut för att ha arrangerat mötet där den uteslutna Hells Angels-medlemmen mördades har suttit anhållen sedan i måndags.

Mannen har nu häktats vid Skaraborgs tingsrätt.

Strax efter klockan åtta på söndagskvällen larmades polisen till Brantbäcksgatan i Lidköping. När polisen anlände till platsen, som till helt nyligen tillhörde den Hells Angels närstående mc-klubben Cults, anträffades en 36-årig man skjuten med flera skott. 

Den skadade mannen fördes till sjukhus med ambulans men avled till följd av de skador han tillfogats genom skjutningen, rapporterar polisen.

Enligt uppgift till Expressen var de misstänkta mördarna maskerade och flydde från brottsplatsen i en silverfärgad Audi S6 med vad som beskrivs som utländska registreringsskyltar, eventuellt lettiska.

Anhållen sedan i måndags

En man med ledande position inom en mc-klubb knuten till Hells Angels-miljön pekas ut för att ha arrangerat dödsmötet. Mannen har sedan tidigt på måndagsmorgonen suttit anhållen på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord och har nu häktats enligt Skaraborgs tingsrätt. Enligt häktningsbeslutet förnekar mannen brottet.

Åtal ska vara väckt senast den 7 april.

Åklagarmyndigheten meddelade strax innan klockan ett i dag att ytterligare en misstänkt person sitter anhållen för medhjälp till mord. Han har i vart fall tidigare varit medlem i samma mc-klubb med band till Hells Angels-miljön som den sedan tidigare häktade mannen.

Konflikten med förortsgänget

Som Expressen tidigare avslöjat i veckan uteslöts den mördade 36-åriga mannen från Hells Angels efter en utdragen och komplicerad konflikt. Det handlar om en indrivning av en skuld med ett lokalt förortsgäng i Göteborg.

I samband med att mannen uteslöts från Hells Angels ska han ha sökt sig till deras ärkefiende, Satudarah MC. Enligt uppgifter ska den uteslutne medlemmen ha kallats till ett möte till en lokal i Lidköping under söndagen för att diskutera situationen med medlemmar i Cults MC.

När 36-åringen anlände till lokalen fick han i stället träffa de maskerade männen och blev beskjuten med flera skott.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.