Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man begärs häktad för grov misshandel

Under veckan har polisen slagit till mot flera adresser i Mälardalen och personer kopplade till vänsterextrema Revolutionära fronten greps.

Nu har en man begärts häktad, misstänkt för en grov misshandel av två män i Stockholm, i samband med en nynazistisk demonstration - och polisen vädjar efter allmänhetens hjälp.

– Framför allt söker vi kontakt med två män och en kvinna, säger kammaråklagaren Carl Mellberg på en pressträff.

Sex män misstänkta för misshandeln greps vid ett tillslag mot personer med koppling till vänsterextrema Revolutionära fronten i tisdags.

Det var i samband med en nazistdemonstration som personer bland annat går till attack mot en man i 30-årsåldern som blir nedslagen, något som syns på en film som Revolutionära fronten själva lägger ut.

"Inte kunnat finna kopplingar"

Mannen pekades ut som högerextremist, men enligt källor till Eskilstuna Kuriren handlar det om en gästarbetare från Slovenien som befann sig i Stockholm tillfälligt.

– Vi har inte kunnat finna några sådana kopplingar. Det finns ingenting som tyder på det. Han verkar bara ha hamnat på fel plats vid fel tillfälle, säger Bengt Carlsson till ekuriren.se.

Flera av de som greps var kända hos polisen sedan tidigare och en av dem har tidigare varit misstänkt för mordförsök.

"Lyckades avstyra misshandeln"

Samtidigt kopplas några av de misstänkta samman med en annan utredning i Västerås, då en 27-årig man attackerades vid en vit makt-fest i Kolsva i Västmanland.

Fem av de gripna har nu släppts men är fortfarande misstänkta, uppger kammaråklagare Carl Mellberg vid en pressträff.

Mellberg bekräftar tidigare uppgifter om att offren inte hade något med demonstrationen att göra. Han efterlyser också fler vittnesuppgifter.

– Framför allt söker vi kontakt med två män och en kvinna som försökte, och möjligen lyckades, avstyra att misshandeln gick ännu längre, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!