Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Son häktas misstänkt för mord på föräldrar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Mannen sitter nu anhållen misstänks för att ha mördat sina föräldrar.
Foto: Vilhelm Stokstad/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Han misstänks ha brutit sig in i radhuset efter att ha slagit sönder en fönsterruta - och sedan gått till attack.
Foto: Vilhelm Stokstad/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Han misstänks ha mördat sina föräldrar i deras hem i Sollentuna. 

På fredagseftermiddagen häktades mannen som är i 35-årsåldern misstänkt för dubbelmordet.

– Bevisläget ser gott ut. I övrigt kan jag inte gå in på några detaljer så här tidigt, säger Ann-Marie Green, kammaråklagare. 

Mannen, som är i 35-årsåldern, misstänks ha mördat sina föräldrar i deras hem i ett radhusområde i Sollentuna i onsdags. 

Han misstänks ha brutit sig in i radhuset efter att ha slagit sönder en fönsterruta - och sedan gått till attack. Kvinnan ska ha blivit knivskuren på övervåningen i radhuset innan gärningsmannen vände sig mot mannen. Mannen ska sedan ha påträffats utanför huset av personer ur allmänheten.


LÄS MER: Sonen misstänks ha mördat sina föräldrar


Greps i närheten

Han greps i ett skogsområde inte långt från brottsplatsen. På fredagseftermiddagen hölls häktningsförhandlingar mot mannen i Attunda tingsrätt. Han häktades misstänkt för de två morden. 

– Bevisläget ser gott ut. I övrigt kan jag inte gå in på några detaljer så här tidigt, säger Ann-Marie Green, kammaråklagare.

Vilken inställning har den misstänkte till misstankarna? 

– Jag kan inte säga så mycket mer än att han förnekar mord, säger Ann-Marie Green.

Mannens advokat Rickard Johansson uppger att hans klient förnekar brott och att mannen mår dåligt över att vara inlåst.  

– Det framkom under den öppna delen av förhandlingen att min klient förnekar brott. Jag kan inte gå närmare på det, eftersom det råder förundersökningssekretess, säger Johansson. 

”De har gjort så mycket”

Föräldrarna har sedan en tid tillbaka varit rädda för sonen. Han har tidigare misshandlat modern. Den misstänkta sonen har fått ett kontaktförbud utfärdat – men han misstänktes ha brutit mot förbudet vid fem tillfällen.


LÄS MER: Mord i norra Stockholm


Flera grannar kände till den misstänkte sonen och uppger att han har haft ett stökigt förflutet. Föräldrarna försökte få honom på rätt bana i livet, menar en granne.

– De har väl gjort så mycket de kunnat för att rädda sin son, säger grannen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.